Šarvátka před hospodou nejspíš pošle muže na osm let do vězení

Nejdek - Devětatřicetiletý muž si vyslechl obvinění z ublížení na zdraví a z výtržnictví. Dotyčný koncem letošního června napadl o jedenáct let mladšího muže před nejdeckou restaurací. K šarvátce došlo v nočních hodinách za přítomnosti dalších přihlížejících. Napadený muž utrpěl zranění na hlavě, do které jej útočník kopl. Musel být odvezen k lékařskému ošetření a následně zůstal hospitalizován. Jeho léčení trvalo několik týdnů. Násilníkovi nyní hrozí za způsobenou těžkou újmu až osmiletý trest odnětí svobody.

Těžce zraněný motorkář letěl do Plzně. Srazil ho řidič automobilu

Veselov - Motocyklista, který byl po střetu s vozidlem těžce zraněn, musel být letecky transportován do plzeňské fakultní nemocnice. Sedmatřicetiletý řidič automobilu Škoda, vyjíždějící z vedlejší silnice, mu totiž nedal přednost. Byl obviněn ze spáchání těžkého ublížení na zdraví, za což si může jít sednout až na čtyři roky do vězení.

S kradeným autem ještě týden jezdil

Karlovarsko, Sokolovsko - Čtyřiatřicetiletý muž se na konci května neměl jak dostat z Chodova do Karlových Varů a situaci vyřešil po svém. Vnikl do odstaveného uzamčeného vozidla a následně s ním odjel. A nadále jej užíval ještě několik dní. Když muži došly pohonné hmoty, odstavil vozidlo v Horním Slavkově, a navíc z něj odcizil CD přehrávač. Pachatel, kterého policisté záhy dopadli, ke všemu ani není vlastníkem řidičského oprávnění. Stejný muž má na kontě také krádeže jízdních kol v Karlových Varech. Za všechny své činy si může jít posedět do vězení až na tři roky.

Roztržka dvou mužů skončila poraněným nosem a nemocnicí

Bečov nad Teplou - Zlomený nos a cesta do nemocnice čekaly na třiadvacetiletého muže, který byl napaden v noci a stalo se tak před bečovskou restaurací počátkem letošního října. Napadení má na svědomí o tři roky starší muž, který se na něj vrhl, nejprve slovně a poté i fyzicky. „Muži hrozí v případě prokázání viny až tříletý trest odnětí svobody," řekla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Podvedl stát a přišel si na 50 000 Kč

Karlovy Vary - Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 43letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu dotačního podvodu. Toho se měl dopustit tím, že v úmyslu obohatit se použil část prostředků získaných jako příspěvek na zřízení účelného pracovního místa pro vlastní potřebu. Státu tak způsobil škodu za necelých 50 000 korun. V případě prokázání viny mu tak za podvod hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Vyděrač uložil oběti dokonce pokutu

Ostrov - Vydírání a nebezpečné vyhrožování má na svědomí devětatřicetiletý muž z Ostrova. V polovině srpna přišel do místa bydliště poškozeného 31letého muže s tím, že mu jeho přítelkyně dluží peníze. Poškozený mu z obavy možného násilí dal polovinu údajného dluhu a zbytek peněz mu dal po několika dnech. Vyděrač přitom vyhrožoval, že fyzicky napadne jeho přítelkyni. Zároveň mu uložil takzvanou pokutu sedm tisíc korun za to, že o dluhu mluvil se svojí přítelkyní. I tyto peníze mu poškozený muž vydal z obavy možného násilného jednání. Na konci září pak měl poškozenému vyhrožovat fyzickou likvidací. V případě prokázání viny hrozí vyděrači až čtyřletý trest odnětí svobody.