Policisté rozmluvili ženě sebevraždu a zachránili tak mladý život

Nejdek - Strach kamarádky vyburcoval nejdecké policisty do akce k záchraně života. „Na chodovskou služebnu volala žena, že se s ní její kamarádka z Nejdku rozloučila a má v úmyslu skončit se životem," řekla krajská policejní mluvčí Zdena Papežová. Chodovští policisté ihned kontaktovali nejdecké kolegy. „Jan Körber a Antonín Fejtl se okamžitě rozjeli do domova mladé ženy, která se rozhodla spáchat sebevraždu. Společně s manželem prohledali dům i okolí. Za domem si policisté všimli čerstvých stop ve sněhu, které poté sledovali téměř čtyři kilometry přes louky až do lesa, kde ženu nalezli. Ta už měla připravené lano se smyčkou a byla přivázána ke stromu ve třímetrové výšce. Mladá žena ze začátku s policisty nechtěla mluvit, ale po krátkém rozhovoru pomalu upouštěla od úmyslu sebevraždy a odvázala se od stromu. Policisté s ženou hovořili tak dlouho, až se nechala dovést k nejbližší přístupové cestě, kde na ni již čekali zdravotníci a manžel. Celá zdařilá akce trvala necelou hodinu," doplnila Papežová. Nejdeckým policistům a nejen jim patří dík za záchranu mladého života.

Trenky, toaleťák a chlast, to je, panečku, lup!

Jáchymov - Třiačtyřicetiletý muž kradl v Jáchymově, ale byl dopaden. „Pachatel vstoupil do obchodního domu, kde si vzal příruční košík a do něj vložil postupně balení toaletního papíru, necelou desítku alkoholických nápojů a několik kusů spodního pánského prádla. Po výběru zboží přešel do převlékací kabinky, kde si do své tašky, za pas a na sebe uschoval nápoje a pánské spodní prádlo. Toaletní papír následně vrátil zpět do regálu a místo něj si vybral balení vlhčených ubrousků, které si vložil do nákupního vozíku. Vlhčené ubrousky pak řádně zaplatil u pokladny. Za pokladnou byl zastaven ostrahou prodejny. Poschovávané zboží muž dobrovolně vydal," popsal případ krádeže krajský policejní mluvčí Pavel Valenta.

Žena na ulici zkolabovala a upadla na zem, zachránili ji policisté

Ostrov - Ostrovští policisté si ve čtvrtek 11. února krátce před polednem všimli na ulici kolabující 62leté ženy. „Ta během chvilky upadla na zem a v bezvědomí zůstala ležet. Přestala i dýchat. Policisté okamžitě začali s jejím oživováním a zavolali rychlou záchrannou službu," okomentovala dramatickou situaci krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Po příjezdu zdravotníků se podařilo u ženy obnovit základní životní funkce a byla převezena do nemocnice. „Uznání a dík patří čtyřem ostrovským policistům, díky jejichž rychlé a dobře provedené první pomoci byla žena zachráněna."

´Hulení´ trávy k rychlým reakcím za volantem rozhodně nepřispívá

Karlovy Vary - Jednatřicetiletý muž usedl za volant svého vozidla Suzuki i přesto, že před jízdou kouřil marihuanu. Daleko ale nedojel. „Muž byl kontrolován hlídkou dopravní policie. Jednatřicetiletému řidiči v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, protože usedl za volant, ačkoliv si byl vědom skutečnosti, že po požití omamných a návykových látek marihuany není schopen bezpečně řídit a ovládat motorové vozidlo," řekl krajský policejní mluvčí Pavel Valenta.

Mladá a opilá bourala na náledí

Březová - Dvacetiletá řidička podcenila při půlnočním usednutí za volant hned několik věcí. „Ačkoliv si žena byla vědoma skutečnosti, že po předchozí konzumaci alkoholických nápojů není schopna bezpečně ovládat motorové vozidlo, řídila. S vozidlem dostala na namrzlé vozovce smyk a narazila do skály v protisměru. Při dechové zkoušce jí bylo naměřeno 1,89 promile alkoholu," řekla krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová. S lehkým zraněním byla převezena k lékařskému ošetření do karlovarské nemocnice. O řidičské oprávnění přišla na místě.

Nezletilý mladík okradl stařenku

Toužim - Čtyřiasedmdesátiletá seniorka se v Toužimi stala obětí loupežného přepadení. Zezadu k ní přistoupil nezletilý mladík a vytrhl jí z ruky kabelku. „V té měla žena finanční hotovost, doklady a osobní věci. Mladý muž peníze použil k osobní potřebě," uvedl krajský policejní mluvčí Pavel Valenta a dodal, že v případě odsouzení hrozí mladistvému až jednoletý trest odnětí svobody.