Zloděj šperků je konečně odhalen

Karlovarsko - Kriminalistům se podařil husarský kousek. Objasnili případ krádeže šperků za více jak půl milionu korun. Během vyšetřování se ukázalo, že pachatelem je muž, který v minulosti v domě pracoval. „Kriminalisté v Karlových Varech objasnili krádež šperků v hodnotě necelého půl milionu korun. Zahájili tak trestní stíhání 37letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušení domovní svobody," uvedla mluvčí policie Zuzana Týřová. Muž se měl stejného trestného činu dopustit minimálně třikrát, kdy se pravidelně vloupával do rodinného domu, odkud ze šperkovnice odnesl prstýnky a řetízky. Pachatel dům velmi dobře znal. V minulosti tam prováděl stavební práce. Po úspěšném prvním lupu se do domu vrátil zhruba po měsíci. Tehdy si odnesl kromě šperků také alkohol, drogérii a hotovost spolu s platebními kartami. Drzost muže neznala mezí, a tak se vydal několik dní nato opět do stejného domu. Tehdy ho vyrušila přijíždějící majitelka domu, kdy musel narychlo utéct s prázdnýma rukama. Pokud soud muže uzná vinným, hrozí mu pět a více let za mřížemi.

Při cestě na vlak se žena k muži tiskla, sebrala mu šperky za tisíce

Karlovarský kraj - Čekání na vlak se prodražilo šedesátiletému muži. Okradla ho třiatřicetiletá žena, která ho šla na nádraží vyprovodit. Vše se odehrálo v Sokolově v dopoledních hodinách. Po předchozím seznámení spolu dvojice odešla do baru na kávu. Když ho pak doprovázela na vlak, přitiskla se na něj a z příručního zavazadla, které měl u sebe, mu sebrala sadu šperků za sedm tisíc korun. Jak se ukázalo, zlodějka nekradla poprvé. Během posledních tří let už byla za stejný čin odsouzena. „Proto jí teď v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky," sdělila mluvčí sokolovské policie Kateřina Krejčí.

Podruhé vstoupil do stejné řeky

Karlovy Vary - Muž z Prahy se nepoučil z vlastních chyb. Opět zpronevěřil finanční hotovost. Tentokrát to byla denní tržba v hodnotě 15 000 korun z restaurace, kde pracoval jako obsluha. Tresného činu se měl dopustit v září loňského roku. Za stejný zločin byl muž už v minulosti potrestán soudem. Teď mu za jeho přešlap hrozí až tři roky za mřížemi.

Za devět lahví jí hrozí tři roky

Karlovy Vary - Mladá žena nechtěla utrácet za alkohol, tak si ho odnesla. Zlodějka si z regálu v prodejně potravin odcizila devět lahví rumu. „Zboží si uschovala do přinesené tašky a poté využila toho, že do prodejny přišli noví zákazníci, kteří otevřeli vstupní dveře, a ona jimi prošla ven a z místa utekla," uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Prodejně tak způsobila škodu 1000 korun. Žena se podobných krádeží dopustila v posledních třech letech už několikrát. Teď jí hrozí v případě potvrzení viny až tři roky ve vězení.

Nenahlásil nalezení mobilu a teď mu za to hrozí pobyt ve vězení

Karlovarsko - Mladík našel mobilní telefon a nechal si ho. Teď za to může jít až na rok do vězení. Osmnáctiletý muž našel zařízení v autobusu cestou z Karlových Varů do Jáchymova. „V druhé polovině prosince si přisvojil nález ze sedadla, kde byl volně odložený mobilní telefon v hodnotě kolem 20 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Mladík se tak dopustil přečinu zatajení věci.

Kvůli rychlosti a sněhu naboural do viaduktu. Škoda je 120 tisíc

Horní Blatná - Nepřiměřená rychlost zapříčinila náraz sedmatřicetiletého řidiče do viaduktu. Situace se odehrála v pondělí kolem deváté ráno, kdy vozidlo značky Renault jelo po ulici Majakovského v Horní Blatné ve směru na Potůčky. „Zde na křižovatce řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy na zasněženém povrchu a v zatáčce dostal smyk," informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. K poškození viaduktu nedošlo a s řidičem byla následně provedena orientační dechová zkouška na alkohol, která vyšla negativně. „Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 120 tisíc korun. Řidiči policisté za přestupek uložili blokovou pokutu," dodala mluvčí.

Kradené zboží mu vydělalo přes šedesát tisíc a tři roky za mřížemi

Karlovy Vary - Policisté z oddělení hospodářské kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže, kterého obvinili z krádeže. Karlovarák vykrádal jednu z místních restaurací zhruba od října roku 2015 do července roku 2016. Ze skladových prostor, od kterých měl klíče, odcizil gastronomické vybavení. „Náčiní tu uskladnil jednatel společnosti, na kterou byl prohlášen konkurz. Insolvenčnímu správci tak způsobil škodu kolem 65 tisíc korun," uvedla mluvčí Zuzana Týřová s tím, že pachatel měl odcizené vybavení restaurace prodat a zisk si ponechat. „Za krádež mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody, a to za způsobenou větší škodu," doplnila Týřová.