Žena měla rychlé prsty i krok

Karlovy Vary Zlodějka kradla během 14 dní hned třikrát. Vzala si mobil i svíčky. „Policisté podezírají jednatřicetiletou ženu ze spáchání krádeže. Žena je podezřelá už ze tří krádeží, kterých se měla dopustit od 15. do 28. ledna 2017 v obchodních domech v Karlových Varech," uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Žena vždy kradla stejným způsobem. Začala mobilním telefonem a pokračovala vonnými svíčkami s náplní. Zboží si odnesla z prodejních regálů ve své tašce. Poté klidně prošla kolem pokladen, aniž by za zboží zaplatila. Celkem způsobila škodu kolem 7 000 korun. Pokud policie ženě prokáže vinu, hrozí jí až dva roky ve vězení.

Půjčovala si a věděla, že nezaplatí

Ostrov Podvodnice připravila svou oběť o 6 000 korun. Sedmatřicetiletá žena navštívila v roce 2015 poškozenou u ní doma, požádala ji o půjčení peněz na jídlo a uhrazení dluhu na nájemném a elektrice. O půjčce ženy sepsaly smlouvu. „Podezřelá do smluveného termínu dluh neuhradila a při sepisování dokumentu se vydávala za jinou osobu. Poškozené se pak vyhýbala. Do současné doby svůj dluh neuhradila," uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Žena se už v minulosti dopustila podvodu, za který byla souzena. Dnes má na kontě už čtyři exekuce. Teď jí hrozí dva roky ve vězení.

Výplata mu nestačila na sázky, tak si nechal důchod mrtvého muže

Karlovy Vary Mladý muž okradl mrtvého. Doručovatel si ponechal jeho důchod. Svým činem si přišel na víc než 13 000 korun. V době, kdy mělo dojít k předání peněz, byl důchodce už po smrti. „Jednadvacetiletý mladík si vymyslel ztrátu dokladu i s penězi. Později se ukázalo, že muž vsadil větší finanční obnos na hokejový zápas, sázka mu nevyšla a tak tyto peníze použil na dorovnání rodinného rozpočtu, ze kterého si peníze na sázku vzal," uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Muž se tak dopustil zpronevěry. V případě, že mu bude prokázána vina, hrozí mladíkovi až dva roky za mřížemi.


Za klukovinu jim hrozí rok vězení

Karlovy Vary Parta mladých mužů si zahrála na celebrity. Fotili se na střeše auta. Svou vahou ale promáčkli střechu o pět centimetrů. „Kriminalisté předali tři osmnáctileté muže, které stíhají za poškození cizí věci. Mladíci měli v říjnu loňského roku v nočních hodinách společně vylézt na střechu vozidla značky Suzuki, které bylo zaparkované v ulici Hlávkova v Karlových Varech. Pohybem po střeše došlo k poškození karoserie," uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Škoda na autě se pohybuje kolem 17 000 korun. Za tuto klukovinu hrozí mladíkům až rok ve vězení.

Čokoláda nebo parfém, bral všechno

Karlovarsko Mladý zloděj opakovaně kradl. Během týdne vybral tři obchody. „Z prodejen potravin si muž bral čokolády, parfémy nebo alkohol. Zboží si muž vzal z regálu a pak je uschoval pod bundu nebo mikinu. Prodejnu následně bez zaplacení opustil," uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Škoda je vyčíslena na necelé 2 000 korun. Podobných krádeží se dopustil už v minulosti, kdy byl trestán soudem. Dnes hrozí mladému lupiči v případě prokázání viny až tři roky za mřížemi.