Nouzové tlačítko na magistrátu opět zachránilo situaci. Sociální pracovníci tak z pondělní směny odešli domů pouze zasypáni nadávkami.

Třicetiletá drogově závislá žena si přišla v pondělí na karlovarský magistrát vyřídit účty se sociálními pracovnicemi.

„Drogově závislá žena slovně napadala úřednici sociálního odboru. Důvodem bylo pravděpodobně odebrání dítěte po narození," nastínil možný důvod hádky velitel karlovarské městské policie Marcel Vlasák.

Během hádky se ženou se však pracovnicím povedlo stisknout nouzové tlačítko, které je přímo napojeno na pult centralizované ochrany, na místo tak okamžitě vyrazila hlídka městské policie. Jejich rychlý příjezd ženu zklidnil a i díky tomu bylo její vyvedení z magistrátu bezproblémové.

„Před pěti lety ještě žena přišla do kontaktu se strážníky maximálně díky dopravnímu přestupku, poté již jen v souvislosti s narušováním veřejného pořádku v důsledku užívání drog," řekl k minulosti ženy velitel městské policie.

Strážníci hlídají v lázních více než 70 městských objektů, ty jsou totiž napojeny na již zmíněný pult centralizované ochrany.

„Drtivá většina jejich výjezdů je vedena jako planý výjezd způsobený technikou anebo obsluhou. Průměrně připadá na službu 1,5 výjezdu. Přesto občas nastanou horké chvíle," uvedl Vlasák a jako případ uvedl minulou čtvrteční noc, kdy došlo k vyhlášení tří signálů během necelé půlhodiny. Strážníkům tak museli vypomoci i kolegové z republikové policie.

„Dříve se na tento pult mohli připojit i soukromníci, to je však už několik let zrušeno. U ostrých výjezdů nejčastěji zasahujeme u zlodějů či právě napadených úředníků," popsal Vlasák.

Za rok 2014 strážníci vyjeli k osmi ostrým poplachům, z nichž šest bylo kvůli vloupání a dva případy se týkaly napadení úředníků. O rok dříve to bylo o jeden případ více, tedy sedm výjezdů k vloupání a ke čtyřem stavům nouze.