Peklo, jaké si málokdo dovede představit, zažívala po dva dlouhé měsíce sedmadvacetiletá žena.

Od června jí proti její vůli držel ve svém bytě třiačtyřicetiletý muž, a nezůstal jen u toho. Svou oběť fyzicky i psychicky týral, než se ji šťastnou náhodou podařilo dovolat se pomoci.

Věznitele se podařilo policistům za dramatických okolností zadržet a byl obviněn ze čtyř závažných zločinů – ublížení na zdraví, znásilnění, zbavení osobní svobody a vydírání. Vzápětí ho soudce poslal do vazby. Za jeho činy mu v případě odsouzení hrozí až desetileté vězení.

V jáchymovském žaláři se žena ocitla v polovině června. Věznitel ji měl téměř stále pod dohledem nebo ji držel pod zámkem. Bylo jen na jeho vůli, zda dostane najíst nebo napít.

„Znemožnil jí provádět osobní hygienu a používat sociální zařízení. Každý den ji fyzicky napadal," uvedla krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová. Dostávala nejen údery pěstí, ale i různými předměty ji mlátil po celém těle. Následkem byly mnohačetné hematomy a zlomenina prstu.

„Ve dvou případech ji pod pohrůžkou zbití přinutil nechat si nitrožilně aplikovat dosud nezjištěnou látku, která měla na poškozenou psychotropní účinky. V několika případech ženu přinutil pod pohrůžkou bezprostředního násilí k nedobrovolnému styku," poznamenala mluvčí.
Až minulou sobotu, po dalším napadení, se podařilo ženě přivolat pomoc.

Zadržení pachatele se ovšem neobešlo bez dramatických okolností.

„Muž se v bytě zabarikádoval, polil hořlavinou a vyhrožoval policistům, že pokud se ho budou snažit zadržet, oheň zapálí. Po následném vyjednávání byli policisté nuceni dostat se do bytu za použití násilí a pachatele zadrželi," konstatovala mluvčí.

„Bydlím tu roky. Ani v nejhorším snu by mě něco takového nenapadlo. I když zpětně teď vím, proč se v tom bytě nikdy nevytáhly žaluzie," řekl jeden ze sousedů, který si v poklidu vozil do blízkého domu dříví na kolečku.

Sobotní dramatický zásah policie si také užili dva mladíci z Ústí nad Labem, kteří bydlí hned za domem 'hrůzy'.

„Jsme tu v Jáchymově na dovolené. Ten policejní zásah vypadal opravdu jak z amerického filmu. Jen jsme viděli zakuklence, jak se do bytu dostávají přes blízkou zahradu. Už sem asi nikdy nepojedeme," komentoval situaci první. „A my ani nezamykáme," zhrozil se druhý a poklidná ranní cigareta jim tak zhořkla.

Podle sousedů byli nájemníci v domě v Havlíčkově ulici vždycky problémoví.

„Často se tam nájemníci střídali jak na běžícím páse. Nejvíce jsem tam potkávala nepřizpůsobivé občany. Tenhle by za to co provedl zasloužil pověsit," nebrala si servítky procházející starší paní.