„Tohoto řidiče stavěli dopravní policisté na Žluticku. Řidič sice předložil požadované doklady, ale prokazoval příznaky požití alkoholu před jízdou," řekla policejní preventistka Zdeňka Papežová. Podle informací měl policistům přiznat dvě piva a několik slivovic.

„Dechové zkoušce se nebránil, hodnota na kontrolním přístroji ukázala 1,03 promile. Až potud šlo vše hladce, ale po výzvě, aby se provinilý řidič podrobil lékařskému vyšetření, začal muž nadávat policistům a snažil se odejít," popsala Papežová. Laškování s policisty nikdy není dobrým nápadem, o čemž se měl muž přesvědčit vzápětí. „Došlo ke konfliktu, kdy byl řidič zadržen a odvezen na policejní služebnu. Protože řidič projevoval stále větší agresivitu, byl umístěn do policejní cely, kde musel počkat na další úkony," dovyprávěla jeho osud Papežová.

I přes tento incident však pokračovala dopravně bezpečnostní akce zaměřená na zimní výbavu dále. Dopravní policisté zastavovali vždy jim „podezřelá" vozidla, během jednoho odpoledne tak zkontrolovali celkem 68 vozidel a zjistili 24 přestupků. „Deset řidičů nepoužilo bezpečnostní pásy, osm vozidel mělo nevyhovující technický stav, jeden řidič neměl u sebe potřebné doklady k vozidlu a jeden řidiči pil alkohol před jízdou," vypsala přestupky policejní preventistka.

Mezi další přestupky patřilo například prasklé sklo u světlometů, nepřipevněný náklad a poškrábaná skla na světlometech.

Paradoxem je, že policisté nenačapali ani jediného řidiče bez zimních kol, ale i přesto našli policisté téměř u jedné třetiny zastavených řidičů přestupek. Strážci zákona upozorňují, že podobné kontroly budou pokračovat.