Jeho první loupeživá výprava byla přitom neúspěšná. „V Karlových Varech vnikl na pozemek k rodinnému domu. Zde použil volně odložený žebřík, po kterém vylezl na střechu domu. Tady se dostal vikýřem na půdu. Hluk ale vyrušil obyvatele domu a tak se dal lupič na útěk. Přitom ovšem poškodil střešní krytinu a způsobil majiteli škodu přes 10 000 korun," uvedla krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Druhá loupeživá výprava byla pro pachatele úspěšnější. V březnu vnikl do několika uzamčených garáží sloužících jako sklad, odkud odcizil kolem 100 kusů hliníkových a ocelových disků na různé typy vozidel.

V dubnu se snaživý zloděj vloupal do objektu firmy, kde vnikl do kanceláře a odcizil odtud různou elektroniku jako například rádio, notebook či mobilní telefon.

Ve stejném měsíci pak vnikl do skladových prostor společnosti v Karlových Varech a z nich odcizil více než deset kusů ALU kol na různé typy vozidel.

Po kratší přestávce se vydal na loupeživou výpravu v červenci a vnikl do areálu další firmy v Karlových Varech, kde odcizil na tři desítky hliníkových kol, několik kusů vodovodních baterií, měděné trubky a necelých tisíc balení zrnkové kávy.

„V dalších pěti případech pak vnikl do různých objektů společností a firem, odkud odcizil různé věci jako např. elektroniku, elektro spotřebiče či alkohol," poznamenala Týřová.

V posledním případě čiperný lupič na začátku září ještě odcizil z balkonu v patře domu horské jízdní kolo. A pak už sklapla past a jeho loupení skončilo.

„Všem majitelům a poškozeným firmám způsobil celkovou škodu vyšší než jeden milion korun. Kriminalisté na obviněného muže podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody na dvě léta až osm let za způsobenou značnou škodu," dodal policejní mluvčí.