„Největší investiční akcí bylo zateplení objektu budovy Základní školy (ZŠ) Truhlářská ve Školní ulici. Práce ještě probíhají a budou dokončeny během září. Na zahájení výuky ale tyto práce mít vliv nebudou. Náklady (z původně plánovaných asi 16,5 milionu Kč) činí 10,5 milionu. V případě této školy ještě připravujeme rekonstrukci elektroinstalace," uvedla Helena Kyselá, mluvčí magistrátu. Doplnila, že zároveň u budovy ZŠ Truhlářská ve Školní ulici magistrát realizoval sanaci objektu s náklady ve výši 3,7 milionu.
Práce na zateplení objektu v současné době také finišují na budově ZŠ 1.máje ve Dvorech. Zde náklady činí sedm milionů.
Žáci i učitelé ZŠ Šmeralova se mohou těšit na zbrusu nové a moderní multifunkční hřiště s umělým povrchem, atletickým oválem a sektory pro nejrůznější sportovní disciplíny. „Náklady činily šest milionů. Podobné hřiště bylo v minulém školním roce otevřeno také v ZŠ Poštovní. U tohoto hřiště byl o prázdninách dokončen objekt pro správce areálu a tento sportovní areál tak již může začít sloužit i sportovcům z řad veřejnosti v časech mimo školní výuku," vysvětlila mluvčí Kyselá. V ZŠ Poštovní proběhla modernizace vzduchotechniky pavilonu kuchyně a stravování a rekonstrukce podlah v kuchyni, celkem za zhruba 900 tisíc korun. Zateplena je také ZŠ Mozartova za 2,65 milionu a na ZUŠ Kollárova byla provedena výměna oken za 1,3 milionu. Zateplenou a novou fasádou za 1,6 milionu už září MŠ Fibichova a v těchto dnech magistrát zahajuje práce na zateplení i nové fasády u MŠ Kpt. Jaroše za 1,6 milionu.
„Zároveň jsme intenzivně připravovali projekty a žádosti o dotace na další velké investiční akce v největších karlovarských školách a školkách a byli jsme úspěšní. Z dotací ze Státního fondu životního prostředí ČR tak bude v příštím roce spolufinancováno zateplení fasády a střechy a výměna oken ZŠ J. A. Komenského, zateplení fasády a střechy ZŠ Poštovní, druhá etapa zateplení školy a jídelny ZŠ 1. máje a zateplení fasády a střechy a výměna oken MŠ Mládežnická," doplnila mluvčí Helena Kyselá.