Zastupitelka Makkiehová se ohledně této záležitosti chce obrátit i na ministra vnitra Radka Johna. Potvrdila to na včerejší tiskové konferenci.

„Tři sta milionů jsou podle mě na tento bazén obrovské peníze. Bazén by se podle mě i dalších názorů dal postavit mnohem levněji. Takhle to u mě vyvolává pocit nafouknuté předražené zakázky. Navíc podmínky výběrového řízení mi připadají ušité pro určité firmy,“ říká o projektu zastupitelka.

Ta chystá dopisy, které adresuje ministru vnitra Radku Johnovi, ministerstvu pro místní rozvoj a Evropské komisi. „S Johnem už jsem o korupčním prostředí v Karlových Varech hovořila a myslím, že je s ním dobře obeznámen. Přestože Úřad pro ochranu hospodářské soutěže tvrdí, že je vše v pořádku, tak tomu musím oponovat a budu se snažit, aby se vše znovu otevřelo. Myslím, že o bazénu by mělo rozhodovat až nové zastupitelstvo,“ dodala Makkiehová.

Podle Makkiehové je navíc tato stavba zbytečná. „Raději bych ve městě viděla aquapark, který by byl pro lidi mnohem atraktivnější. Pětadvacítkový bazén mi připadá zbytečný,“ sdělila zastupitelka.

Náměstek primátora Petr Keřka však má na tato tvrzení jiný názor. „Je nutné si uvědomit, že se finančně nejedná pouze o bazén, ale také parkoviště, lávku a další věci. Navíc, kdyby na zakázce bylo něco špatně, tak by to zjistil a vyhodnotil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Tak se ale nestalo,“ reagoval na tvrzení zastupitelky Makkiehové náměstek Keřka.