V pondělí ráno byl slavnostně otevřen nový krytý bazén v těsném sousedství KV Areny. Plavecké centrum kromě bazénu a tobogánu nabízí také relaxační zónu, vířivku, saunu a odpočinková lehátka. Otevření se ujali společně s primátorem města Petrem Kulhánkem a ředitelem KV Areny Romanem Malečkem také zástupci zhotovitelů ředitel divize 9 Metrostav Petr Zábský, ředitel a předseda představenstva Bau-Stavu Petr Novák a jednatel společnosti Tima Stanislav Tichý.

„Jsem rád, že se nám podařilo dotáhnout projekt Plaveckého centra do konce. Cheme, aby v této lokalitě vznikl areál věnující se sportu a volnočasovým aktivitám. Rovněž jsem rád, že se nám podařilo splnit všechny smluvní závazky vůči Regionálnímu operačnímu programu Severozápad," uvedl primátor města Petr Kulhánek.

V plaveckém centru se nachází také téměř šedesátimetrový tobogán, který dosahuje výšky až šesti metrů. Plavecký bazén je pak dlouhý pětadvacet metrů a široký celých dvacet metrů. „Chceme zde také zřídit plavecké školy pro základní a mateřské školy. Do budoucna plánujeme tyto plavecké kurzy zřídit i pro dospělé a mimoškolní děti a mládež," řekl Roman Maleček, ředitel KV Areny.

Provozovatelé vidí budoucnost bazénového centra optimisticky

Nyní má plavecké centrum celkem patnáct zaměstnanců. S jeho dalším financováním a provozem to Roman Maleček vidí nadějně.

„Původně jsme plánovali, že zde zaměstnáme devatenáct zaměstnanců. Díky tomu, že nám na pokrytí potřebných služeb stačil počet o čtyři lidi menší, ušetříme ročně na výplatách nemalou sumu peněz. Z celkových nákladů pak činí až šedesát procent pouze energie, teplo a voda. Naštěstí se nám podařilo získat velmi lukrativní smlouvu na elektrický proud, takže i v tomto případě bych řekl, že se nám podaří ušetřit určité finance,"doplnil Maleček.

„Odhadem bych řekl, že roční provoz plaveckého centra vyjde přibližně na 21 milionů ročně. Odhadem také předpokládáme, že se celkem ze vstupného vybere až šestnáct milionů korun. Zatím to vypadá, že by tedy roční provoz centra mohl mít ročně až šestimilionovou ztrátu, ale jak jsme již uvedl. Jde pouze o hrubé odhady a vše ukáže čas," pokračoval Maleček.

„Celková kapacita prostorů bazenu je až 244 míst. Doufám ale, že se zde tolik lidí nikdy nesejde naráz, protože to by to tu pak bylo hlava na hlavě," dokoknčil s úsměvem ředitel KV Areny Maleček.

Popis objektu:
- Vstup na čipové náramky přes turnikety
- Okamžitá kapacita bazénu – 200 osob, dozor 2 plavčíci
- Hlavní bazén – 25 m dlouhý, hloubka od 1,32 m do 2,8 m, 6 plaveckých drah (1 plavecká dráha má šířku 2,3 m, relaxační zóna má šířku 5 m), teplota vody cca 28 °C
- Relaxační zóna bazénu – teplota cca 30 °C, masážní lehátko, masážní lavice, chrlič, podvodní trysky, vířivá lázeň
- Whirpool, dětský výukový bazének, vodní hřib – teplota cca 32 °C
- Tobogán – 6 m vysoký, 58 m dlouhý, řízen semaforem, průtok 200 m3 za hodinu, lze jezdit i na nafukovacích kolech
- Vstupní recepce, ochozy pro odpočinek, šatny, převlékací kabiny, šatní skříňky, sprchy, finská sauna, parní kabina
- Prostor gastroprovozu – občerstvení, kapacita cca 20 míst – není součástí dotace
- Další součásti projektu: přilehlé parkoviště (kapacita 182 stání) + lávka pro pěší na Západní ulici