Podle ředitele Romana Rokůska obdržel kraj neoficiální informaci o tom, že akciová společnost Korlea Invest, která krajskému úřadu i jeho příspěvkových organizacím zajišťuje dodávky elektrického proudu, je zřejmě v insolvenci. Smlouvu s ní kraj uzavřel 25. ledna 2011.

Zda je tato firma ale skutečně v insolvenci, to se nám ověřit nepodařilo. Nebrali ani jeden z telefonů uvedených na jejich webových stránkách.

„Pro nás by to ovšem neznamenalo nic, pouze vyhlášení nového výběrového řízení na nového dodavatele elektřiny,“ odmítl Rokůsek krizový scénář, že by se tak kraj o dnešní půlnoci ocitl v tak zvaném blackoutu, tedy by zůstal bez energie. „Vyhláška o trhu s elektřinou hovoří jasně. Říká jasně, jaký je další postup na základě uzavřené smlouvy mezi odběratelem a dodavatelem, v tomto případě mezi námi a společností Korela Invest. Ta navíc složila bankovní záruku. Nemáme strach o cokoliv. Elektřina do našich objektů bude proudit dále,“ zdůraznil ředitel Rokůsek.

Mechanismus, podle něhož se skutečně nemůže stát, že by se budovy kraje ocitly bez elektřiny, řeší podle Rokůska energetický úřad. „My nyní připravíme nové výběrové řízení na dodavatele elektřiny,“ dodal ředitel.