„Obě práce přitom stihla obhájit ve stejném roce. Její případ lze označit za takzvané selfplagiátorství," uvádí nepodepsaný autor. A dále rozvádí, co to to selfplagiátorství je, upozorňuje na další případy tohoto selhání a tvrdí, že Hana Zemanová má pořádný problém. Článek byl navíc rozeslán mailovou poštou všem novinářům i karlovarským zastupitelům. Diskreditace zastupitelky se tak rozjela plným tempem.

Hana Zemanová ale veškeré informace vyvrací a špínou, kterou se na ni někdo snaží nakydat, je doslova šokována. „Odmítám nesmyslné spekulace o údajném pochybení v mé rigorózní práci. Jediným důvodem šíření těchto pomluv je má výrazná role opoziční zastupitelky v Karlových Varech. Každému, kdo situaci ve městě zná, musí být smutno z toho, že jedinou obranou vedení města před kritikou opozičního zastupitele je nejšpinavější politická metoda když nemáme argumenty, je potřeba na něj ´něco´ najít a všem to říct. Přesně to se dnes děje a stačí k tomu i pochybný článek, který byl mimochodem na webu Parlamentní listy zveřejněn jen na tak krátkou dobu, aby si ho bdělí občané mohli všimnout a nechat se patřičně znepokojit," vyvrací obvinění zastupitelka.

A zdůraznila, že považuje za směšné, aby kvalitu vědecké práce hodnotil někdo, kdo žádnou podobnou práci nikdy nepsal ani nečetl. „Ve skutečnosti moje rigorózní práce jednoznačně a prokazatelně není žádným plagiátem a navazuje na mou diplomovou práci, což je zcela v souladu s Rigorózním řádem Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, jak byl platný v době, kdy jsem svou práci psala a obhajovala," vysvětlila. A doplnila, že přitom není žádnou „rychlostudentkou", v letech 2002 až 2007 řádně absolvovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, kde obhájila svou diplomovou a následně i rigorózní práci. „Její zpochybňování je především zpochybněním kvalifikace a erudice vedoucího mé práce doc. JUDr. Josefa Salače a oponenta prof. JUDr. Jana Dvořáka, CSc., a celé akademické obce Univerzity Karlovy. Abych udělala maximum pro zpřehlednění situace, podala jsem ve čtvrtek 11. února 2016 proděkanovi Právnické fakulty UK pro rigorózní řízení žádost o vyjádření a potvrzení, že moje rigorózní práce a celé rigorózní řízení v mé věci proběhly v souladu s předpisy a pravidly Právnické fakulty Univerzity Karlovy. Dle sdělení pana proděkana proběhlo rigorózní řízení v mé věci dle platného Rigorózního řádu," doplnila advokátka a karlovarská zastupitelka. Rozšíření diplomové práce na práci rigorózní podle ní je a vždy bylo běžným postupem, a navíc je dokonce přípustné, aby byla za rigorózní práci přijata diplomová práce jako taková bez nutnosti jejího rozšiřování. „JUDr. Zemanová, ani Právnická fakulta Univerzity Karlovy se žádného pochybení nedopustily," odmítla jakékoliv nařčení z plagiátorství.