Parcely v jedné z nejlukrativnějších zón města nad Vřídelní kolonádou o rozloze 13 tisíc metrů čtverečných město prodalo v roce 2004 hluboko pod cenou, za pouhých šest milionů korun. Původní majitelé, Karlovarské stavební bytové družstvo, se zavázalo, že do deseti let zde vybuduje družstevní byty. Jinak se parcely vrátí městu. Nakonec je ale prodali, a to Karlovarskému stavebnímu družstvu Vyhlídka. Původní vlastníci tak porušili i slib, k němuž se při prodeji zavázali. V roce 2001 si nové vedení města nechalo vypracovat znalecký posudek, který dokázal, že pozemky byly prodány pod cenou. Jejich tržní cena totiž činí tři tisíce sto korun za metr čtverečný a město tak za ně mohlo získat čtyřicet dva milionů.

Primátor Kulhánek (KOA) zastupitelům znovu zopakoval, že nový majitel je ochoten požadovanou částku 22 milionů doplatit a navíc vrátit garáže a vnitroblok, které byly součástí původní smlouvy o prodeji. „Navíc souhlasí s přísnějšími regulativy na zdejší výstavbu," zdůraznil. A dodal, že podle něj je to jediná cesta, jak se s tímto hříchem minulosti vyrovnat. Také podle právního zástupce Stavebního bytového družstva Vyhlídka je mimosoudní řešení sporu jedinou schůdnou cestou. „Prvoinstanční soud už jsme vyhráli. Ten konstatoval, že kupní cena je v souladu se zákonem," upozornila právnička. Podle ní pozemky majitel kupoval v dobré víře a nyní nemůže stavět, což pokládá za zmařenou investici. „Pokud dojdeme ke smíru, bude to ku prospěchu využití celého tohoto území," zdůraznila. Ani právník města následně zastupitelům nemohl zaručit, že soudní spor o Vyhlídku město s jistotou vyhraje. „Záleží na mnoha faktorech, argumenty jsou pro i proti," konstatoval.

Jenomže opozice protestovala. „Jsem pro to, aby město ve sporu pokračovalo," uvedl Zdeněk Musil (KSČM). Hnutí O co jim jde a ALTERNATIVA znovu označily prodej za zlodějnu a mimosoudní vyrovnání důrazně odmítly. „Jde o poslední ucelený pozemek ve městě, který navíc časem nabývá na ceně. V tomto území se metr čtverečný prodává za 25 až 50 tisíc korun za metr čtverečný. Pokud smír odsouhlasíme, potvrdíme tuto zlodějnu i po dvanácti letech," uvedl Jaroslav Fujdiar (O co jim jde).

Také podle Jiřího Kotka (ALTERNATIVA) jde o další pokus města, jak tuto zlodějnu zlegalizovat. „Pozemky mají hodnotu 300 až 350 milionů. A varoval, že věc i přes možný souhlas zastupitelů požene dál. „Byl to již pátý Kulhánkův pokus legalizace uloupeného zahradnictví na Vyhlídce. Primátor a jeho koalice tak činí navzdory tomu, že zastupitelstvo to již čtyřikrát odmítlo. Bohužel, při nečinnosti policie a státního zastupitelství, radní a jejich „volná ANO" koalice KOA a ČSSD může město dále tunelovat. Ale nedám pokoj a budu tyto snahy nadále kritizovat a vymáhat nápravu a náhradu škod," zdůraznil Kotek.