„Myslím si, že zhruba 95 procent obyvatel Jenišova odmítá spojení s Karlovými Vary. Těch důvodů je hned několik, ale jedním z nich je například to, že v Karlových Varech je několikrát vyšší daň z nemovitosti. Také poplatky za psa jsou v lázních výrazně vyšší. V Jenišově platíme zhruba 60 korun za rok a v Karlových Varech je to více jak 200 korun,“ konstatoval Ivan Truksa, starosta Jenišova.

Podle starostových slov je integrace okolních obcí pod Karlovy Vary naprostý nesmysl. „Nechápu, že o tom vůbec jednají. Za posledních pět let k nám nikdo o tom jednat nepřišel. Bude záležet na výsledku komunálních voleb. Už teď vím, že se zde začínají tvořit určité skupinky lidí, které se o naši obec v době, kdy tu nebyl ještě Globus ani Makro, vůbec nezajímaly,“ dodal starosta obce.

Podle jenišovského starosty by se v budoucnu mohlo konat referendum nového zastupitelstva a tam se může stát cokoliv.

„V Jenišově žiji už mnoho let a určitě budu proti, aby se obec připojila ke Karlovým Varům. Hlavním důvodem pro mě jsou peníze. Vím, kolik platí lidé v lázních, a to já si dovolit určitě nemohu,“ řekla jedna z místních obyvatelek.

To ovšem popírá náměstek primátora Karlových Varů Tomáš Hybner. „V současné době o ničem takovém nejednáme. Už jsem o tom také slyšel, ale momentálně by to pro nás nemělo vůbec žádný smysl,“ uvedl náměstek.