Silniční most přes železniční trať mezi Chebem a Dolními Dvory je už více než deset dnů uzavřen. Řidiči mají k dispozici dvě řádně označené objízdné trasy, přesto stále bloudí okolím města.

„Do Chebu příliš často nejezdím a objížďka mne zaskočila,“ uvedl Roman Hruška, obchodní cestující z Karlových Varů. On sám si nevšiml žádného upozornění, dokud nestál před uzavřenou silnicí. Nevrátil se zpět do centra, a začal hledat objížďku na vlastní pěst. Podjel železniční viadukt a vydal se směrem k Hradišti. „Tam jsem našel odbočku, která podle mne vedla správným směrem. Po delším bloudění jsem se dostal až na hlavní cestu. Několik kilometrů jsem ale ujel po uzounké asfaltce vedoucí kolem hlavního tahu. Na objížďku podle mne neupozorňuje v Chebu žádná značka,“ zlobil se.

Místním přitom připadá, že se na objížďce mostu nedá zabloudit. Redaktoři Deníku celou trasu projeli a nenašli problematické místo. Objízdnou trasu schválila i policie.

Řidiči se stále snaží najít co nejkratší cestu kolem mostu. Někteří z nich přitom jezdí i po úzké obslužné komunikaci kolem rychlostní silnice R6. Ta je ale místy velmi rozbitá a dva osobní automobily tady mají problém se vyhnout. Po dříve prázdné silničce dnes projíždí desítky vozidel.

„Největší problém je v tom, že řidiči nesledují dopravní značky a často jezdí popaměti,“ reagoval na náš dotaz Petr Hradil z odboru silničního hospodářství chebské radnice.

„Značky a směrové tabule, které by mohly řidiče mást, jsou výrazně škrtnuté nebo zakryté. Skoro na každém rohu je značka označující objížďku. Víc se už snad udělat ani nedá,“ zdůraznil Hradil.

Na opravu mostu a trasy obou objízdných tras už radnice upozorňuje delší dobu na svých internetových stránkách. Motoristy varoval také Chebský deník.