Rekonstrukci Bezručovy ulice kvitují zejména motoristé. Ovšem chodcům zatím zůstávají jenom oči pro pláč. Nový asfaltový povrch totiž zatím postrádá vodorovné dopravní značení. A zrovna v místech, kde leží nová vrstva asfaltu, jsou dva frekventované přechody. Jsou?

„V současné době de facto neexistují,“ odpověděl Milan Křimský, vedoucí karlovarského dopravního inspektorátu. Na místa, kde před rekonstrukcí byly namalované „zebry“, stále upozorňují dopavní značky přechod pro chodce, i když by měly být podle platných norem zakryté. Podle Křimského slov musejí být ale doplněné právě vodorovným dopravním značením. A to zatím stále chybí.

„Během dvou týdnů se budou opravené úseky ulic Karlových Varů opatřovat novým vodorovným značením. Bezručova ulice by měla podle plánu prací přijít na řadu jako poslední,“ uvedl Jakub Kaválek, mluvčí karlovarského magistrátu.

Zakazovat přecházet na místech, na která jsou zvyklí, chodcům nikdo nebrání. „Musejí si však uvědomit, že kvůli absenci zebry nemohou počítat s tím, že jim projíždějící motoristé budou dávat přednost,“ upozornil pěší veřejnost vedoucí dopravního inspektorátu.