Z Číny do Karlových Varů přicestovalo ve druhém čtvrtletí letošního roku o 41 procent více hostů než ve stejném období roku loňského. Ubytovalo se jich tady 6 225.

Podle ředitelky Infocentra města Karlovy Vary Jitky Ettler Štěpánkové mají čínští turisté obecně čím dál větší zájem o návštěvu České republiky, a tak jsou logicky Karlovy Vary jednou z jejich zastávek. Stále se ale jedná především o krátkodobé pobyty.

Podle údajů karlovarského infocentra byli čínští turisté ve druhém čtvrtletí v Karlových Varech v průměru dva dny. Oproti tomu návštěvníci z Německa skoro pět dnů a Rusové skoro 12 dní.

Štěpánková poznamenala, že čínskou klientelu přitahuje do Karlových Varů kromě léčivých pramenů i architektura města, kterou velmi obdivují. Zvýšený zájem o Karlovy Vary mohla ovlivnit i přítomnost zástupců čínské televize na mezinárodním filmovém festivalu.

„Speciální kampaň zaměřenou na čínskou klientelu jako Infocentrum města Karlovy Vary nemáme. Ale samozřejmě se snažíme využít různé možnosti, jak ji oslovit. I proto jsou například naše webové stránky také v čínské mutaci. A smažíme se o našem městě dávat vědět rovněž na všech sociálních sítích, k nimž se potenciální čínská klientela dostane. Pokud je možnost, spolupracujeme i s organizací CzechTourism,“ dodala Štěpánková.

Ilustrační fotografie.
Kandidátky pro volby na radnice jsou už na Karlovarsku uzavřené