„Je to paráda, máme velkou radost," rychle ze sebe vypravila provozní Zuzana Dobišová. Ta hned hledala, kam pamětní diplom umístí. Při pohledu na zeď plnou cen to byl nezáviděníhodný počin.

„Jsme taková akční hospůdka. Jezdíme i na chmelové brigády a máme tu často i tematické večírky. Nebo občas stačí jen přinést kytaru a zazpívat si," prozradila sympatická provozní, která soutěží i v klání o dívku léta. „Poslední dobou mi neřeknou jinak než osmičko," směje se a naráží na své přidělené číslo v soutěži.

„Kdyby v naší hospůdce roku obsluhovala dívka léta, to by byl ráj na zemi," zasnil se nahlas jeden ze štamgastů.

„Už od mala jsem měla daný, kde budu pracovat. Teď jsem tu spíše na brigádě, protože mám ještě svou práci," řekla. Hospůdce totiž vládnou tři ženy se shodným příjmením.

Pivnice Simona je zaměřená spíše na pivní speciály. Tomu odpovídají i přípravy na Svatováclavské slavnosti. Další oslavy pak budou Svatomartinské. „Když jsme byli na chmelové brigádě, tak jsme tam samozřejmě trhali chmel. Víme, že vybrali ten náš a z něho nám uvaří pivo," pochlubila se Zuzana Dobišová.

Každou duši hospůdky musíte hledat ve štamgastech. „My tu navíc máme dvě paluby a ta rivalita mezi dolňáky a horňáky tu vážně je," potvrzuje a dodává, že existují ještě turisté, kteří pendlují mezi palubami. „Často se i stane, že lidé se přijdou vedle nás do kadeřnictví ostříhat, a tady počkají. Občas i zapomenou," konstatuje provozní.

„I když sem jdu na blind, vím, že tu potkám někoho známého," komentuje jeden ze štamgastů a ještě dodává. „Nejhorší je, když už se zvedáte, že půjdete domů, a přijde kamarád. Takže nezbývá, než si dát ještě to jedno."

„Už jsme získali čtyři tituly. Chtěli bychom získat pátý, a zakončit tak pomyslnou pětiletku," směje se s pšeničným speciálem v ruce spokojená provozní Zuzana Dobišová.