Důmv dětí a mládeže v Karlových Varech má dvě pobočky, a to na Čankovské a ve Staré Roli. Tento školní rok nabízí celkem 71 možností, jak trávit volný čas.

„Do naší každoroční nabídky patří sportovní, taneční a zájmové kroužky. Největší zájem je o rokenrol, aerobick, sportovní činnosti a folklor,“ informuje Dana Babincová. Některé kroužky už začaly, jiné teprve odstartují svou činnost příští týden. Stále je dostatek volných míst, děti tak mají šanci si vybrat, čemu by je bavilo se po celý školní rok věnovat.

„Každý rok k nám dochází kolem 1000 dětí a tráví u nás svůj volný čas. Letos chystáme dvě novinky, kroužek mladých myslivců a přátel přírody, kde se dětem bude věnovat myslivec, který s nimi bude chodit do lesa a přírody,“ vysvětluje Babincová. „Druhou novinkou je Cesta za poznáním, která je zaměřena na tábornické dovednosti, turistiku a netradiční sporty,“ pokračuje Babincová.

Karlovarský dům dětí a mládeže nabízí také dopolední cvičení pro maminky s dětmi, pilates a jógu pro dospělé a jógu pro seniory. Mládež z Nejdku a okolí má také možnost využít dům dětí a mládeže a navštěvovat zájmové aktivity. Narozdíl od Karlových Varů v Nejdku začínají až na začátku října. Také nabídka je menší, a to kokrétně z 26 kroužků. Na výběr jsou například fotbal, sportovní a normální gymnastika, volné posilování, keramický a malířský kroužek.

„Dům dětí a mládeže navštěvuje kolem 390 dětí. Velký zájem je o angličtinu narozdíl od němčiny, do které nemáme moc zájemců. Když mají mateřské školy zájem, uskuteční se angličtina i tam. V loňském roce jsme otevřeli kroužek turistiky a stolního tenisu, oba jsou mezi dětmi velmi populární,“ uvádí vedoucí domu v Nejdku Svatošová. „Letos bychom rádi nalákali děti na Hrátky s fyzikou, které povede učitelka ze základní školy. Jde o program pro školy, kde budou provádět různé fyzikální pokusy,“ dodává.

Mezi nejdeckými dětmi jsou stejně jako v Karlových Varech oblíbeny sportovní hry a keramický kroužek, kterého se vždy účastní kolem patnácti dětí.

(kk)