Zařízení provozované Elektromobilitou ČEZ je umístěné v Jenišově a umožňuje 24 hodin denně rychle dobít všechny typy elektromobilů. Na území Karlovarského kraje přitom kvalitní a kapacitní zázemí pro dobíjení elektrických vozů dosud zcela chybělo.

„Rychlé cestování mezi městy si žádá výstavbu zejména rychlodobíjecích stanic schopných promptně obsloužit elektromobily všech značek a nejrozšířenějších standardů dobíjení. V řádu týdnů proto postavíme další stanice tohoto typu po celé České republice," uvedl Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie ČEZ.

Rychlodobíjecí stanice je standardně vybavena DC konektory s nabíjecími standardy CHAdeMO a CCS, které umožňují proces nabíjení s výkonem až 50 kW. Dále je k dispozici AC nabíjení se standardním konektorem (zásuvkou) Mennekes, který zvládne nabíjení s výkonem až do 22 kW. Nabíjení s pomocí DC konektorů zajistí 80 procent dobití kapacity akumulátoru elektromobilu mezi 20 a 30 minutami. Doplňování energie na klasické dobíjecí stanici je záležitostí dvou až čtyř hodin.

V České republice v současnosti jezdí více než tisícovka elektromobilů. Elektromobily tak přestávají být atrakcí z kategorie technických zajímavostí a stávají se běžnou součástí zejména městského provozu. To se promítá do všech oblastí týkajících se prodeje a servisu elektromobilů.