Místo sezení doma v křesle u televize přišli sdílet příznivci hokeje radost a napětí do stanu na Rolavě. Tam pro ně byla připravena nejen velkoplošná obrazovka, ale i občerstvení a tipovací soutěže o sudy piva. Aby organizátoři neumocnili ledovou náladu, nechali vzhledem k špatnému počasí stan raději vyhřívat. Návštěvníci si tak užili pořádnou atmosféru hezky v teple.

Akce zaznamenala úspěch a bude nadále pokračovat v rámci Sportovního léta na Rolavě při mistrovství Evropy ve fotbale a při letních olympijských hrách. Organizátoři nyní ladí plány a v rámci dobrého počasí bude v létě ještě bohatší doprovodný program, ten je ale prozatím překvapením.

„Organizace proběhla v pořádku. Mimo běžné provozní komplikace jsme neměli problémy. I bufet a občerstvení dobře fungovaly. Jsme spokojení, že akce zaznamenala úspěch," uvedl jednatel společnosti KV City Centrum Lukáš Červený.

Pořadatelé nelenili a průběžně zveřejňovali i fotografie a videa na své stránky.

I přesto, že český tým svou účast na MS v hokeji ukončil, tak na semifinálové zápasy nezel stan prázdnotou. Zájem sice částečně opadl, ale i tak dorazilo na finále Finsko Kanada hodně fanoušků. „Na zápasy přicházelo vždy tak okolo 200 lidí. V průběhu těch 14 dní, kdy se mistrovství konalo, navštívilo stan celkem asi 2000 lidí," dodal Červený.

I přes značný počet návštěvníků byl ale stan v tuto chvíli dostačující. Bude-li zájem stoupat, mají organizátoři v plánu hledat větší prostory.

Za dva týdny se na Rolavě přesvědčí, jestli Karlovarští tíhnou více k fotbalu, nebo k hokeji a bude-li potřeba větší počet židlí a stolů. (swo)