Jako třetí z pěti letošních farem otevřela své brány Biofarma Belina v Nežichově na Karlovarsku. V předposlední červencový den přálo počasí, a tak akci navštívily téměř dva tisíce lidí.

Na návštěvníky čekala hospodářská zvířata. Prohlédnout si mohli krávy plemene Galloway, Český strakatý skot, dvě holštýnské dojnice a další. O zábavu se na hlavním pódiu postarala dvojice Vanda a Standa a v průběhu celého dne k poslechu hrála folkové a country kousky kapela Bylo nás 7. Pro návštěvníky bylo připraveno malé pojízdné muzeum, které na akci vyslalo pražské Národní zemědělské muzeum. Děti si užívaly nejrůznější soutěže, kvízy a dílničky a vyzkoušely si třeba i jízdu s trakařem, hod lasem, skákání v pytli a spoustu dalších zábavných aktivit. Nechybělo ani oblíbené dojení krávy a krocení divokého býka – obojí samozřejmě na simulátoru.

Na své si na Farmářských slavnostech přišli také dospělí. Mohli ochutnat regionální produkty a pokrmy připravené během kuchařské show s produkty Klasa a Regionální potravina. Na malém farmářském trhu se kromě jiného prodávaly samozřejmě i výborné mléčné výrobky z farmy Belina. Celým dnem provázela herečka Kamila Špráchalová.

Nestihli jste akci na této farmě? Navštivte další!

Pokud jste slavnost v Nežichově nestihli, máte možnost navštívit ještě poslední dvě akce – již 20. srpna se představí biodynamický statek Bemagro v jižních Čechách a 24. září bude seriál Farmářských slavností zakončen v Národním zemědělském muzeu v Praze. Více informací najdete na www.farmarskeslavnosti.cz.