S organizátory festivalu proto dojednal mimořádné představení festivalového filmu Oklamaný, a to v Ostrově, v Sokolově, Chodově, v Chebu a Mariánských Lázních. Projekce tohoto snímku se uskuteční v jeden den, kterým bude úterý 4. července. Nový film režisérky Sofie Coppolové s názvem Oklamaný rozhodně není tuctovou záležitostí a stojí zavidění. V hlavní roli se představí držitelka Oscara, hvězdná Nicole Kidmanová a herec Colin Farrell, kterého lidé znají z filmů Hartova válka nebo Alexander Veliký.

Diváci v kinech mimo Karlovy Vary uvidí film bezprostředně po prvním uvedení ve Velkém sále hotelu Thermal. „Mám velikou radost, že se nám společně podařilo nabídnout lidem, kteří například neseženou lístky na festival, nebo nemají možnost z různých částí kraje cestovat do Karlových Varů, doslova filmovou lahůdku v podobě předpremiéry filmu plného hollywoodských hvězd. Věřím, že všichni zájemci budou pečlivě sledovat programy kin v jednotlivých městech a že se na ně přenese ta pravá festivalová atmosféra,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Kino Čas v Karlových Varech.
Kino Čas si město hýčká

Příběh Oklamaného zavede diváky do období americké občanské války. V uzavřeném společenství chovanek a vedoucích dívčího internátu kdesi ve Virginii roku 1864 se octne zraněný voják nepřátelské unijní armády. Soucit, s nímž ho ženy přijmou a ošetřují, začne v průběhu jeho uzdravování nahrazovat žárlivost a soupeření o jeho přízeň. V hlavních rolích po boku Kidmanové a Farrella hrají Elle Fanningová nebo Kirsten Dunstová.

Karlovarský kraj chystá po dobu konání MFF pro veřejnost i další akci. Bude jí Roztančený festival s Karlovarským krajem. Všichni, kteří budou mít čas a chuť, budou moci přijít ve čtvrtek 6. července 2017 na karlovarský meandr.