Když Karlovarští projednávali výstavbu multifunkční haly, jedním z mnoha argumentů na podporu stavby bylo využití tohoto objektu pro potřeby mezinárodního filmového festivalu. Počet projekčních sálů ve městě totiž filmové přehlídce postupně přestával stačit.

A tato situace trvá i nadále, protože ani v loňském roce, ani letos se festivalové filmy v KV Areně promítat nebudou.

„S městem a KV Arenou ale budeme spolupracovat. Můžeme ji využít na doprovodné akce MFF. Jako festivalové kino ji využít nelze. Chybí zde elevace a hydraulické zatemnění sálu, plátno a ozvučení. V hale je sice vybudovaná projekční kabina, ale chybí projektor,“ vysvětlil Jiří Bartoška.

Vybudování multifunkční haly stálo město přes miliardu korun. Dražší o 78 milionů byla hala také kvůli tomu, aby mohla být vybavena kvalitní technikou pro promítání festivalových filmů. „Už tehdy jsem na zastupitelstvu upozorňoval, že budeme mít nejdražší kino v republice. 78 milionů máme v technice, dalších 15 milionů stály vícenáklady na přepracování projektu a za šest milionů byla měněna kabeláž kvůli audiovizuální technice. Přesto město nesplnilo to, co festivalu slíbilo, a hala tak nesplňuje parametry, které festivalové kino mít musí,“ uvedl zastupitel Petr Kulhánek (KOA).

Zastupitel Jaroslav Růžička (Alternativa) dodal, že je to obraz toho, jak se město snažilo o multifunkčnost haly. „Je to průšvih, který by se měl řešit,“ vzdychl zastupitel.

Podle Zdeňka Sysla, ředitele KV Areny, ale hala s festivalem počítá. „Na 7. července společně s městem připravujeme program na večer města při MFF nejen pro zvané, ale také pro širokou veřejnost. Na léto se snažíme zajistit promítání filmů v aréně, chceme zkusit několika filmovými představeními zastoupit chybějící letní kino,“ uvedl Sysel s tím, že podmínky pro tyto akce jsou v hale dobré. „Navíc aréna může nabídnout jistotu prostředí kina bez ohledu na případnou nepřízeň počasí,“ zdůraznil ředitel Sysel.