Florbalový oddíl FB Hurrican má jedno velké přání. Sní o hale, v níž by mohli členové tohoto úspěšného sportovního klubu

trénovat. Na rozdíl od ostatních, například od mládežnického hokeje, se ale neobrátil se žádostí o zafinancování haly na vedení města, ale investici přes deset milionů korun hodlá uhradit sám.

Od magistrátu žádá jediné. Výpůjčku pozemku, na němž by hala stála. Podaří se florbalistům splnit si svůj sen?

Zatím je vše na dobré cestě. Město sice zatím neřeklo definitivní ano, ale projekt ani nezatratilo.

Podle Jaroslava Vébra, předsedy florbalového oddílu FB Hurrican Karlovy Vary, v oddílech trénuje na tři sta mladých sportovců.

„Florbal je sálový sport a my potřebujeme tělocvičnu s funkčním zázemím. Bylo by to sportovní centrum, kde bychom trénovali, pořádali závody, turnaje a rodiče, kteří s florbalisty na turnaje přijíždějí, by měli důstojné prostředí," vysvětlil Jaroslav Vébr. Na dotaz, proč nevyužívají multifunkční KV Arenu, odpověděl, že tato hala zase až tak multifunkční není a polovina plochy, na níž florbalisté mohou trénovat, je pro ně malá. „Chceme si prostě postavit vlastní halu. Pro náš klub je to jediné řešení. Investičně jsme připraveni," zdůraznil.

Kromě haly se florbalisté, kteří hrají druhou nejvyšší florbalovou ligu, snažili využít i všech možností, kam by se uchýlili. Nevyhovuje jim ale ani pronájem tělocvičny na stadionu AC Start, kde mají s nájemcem sice výborné vztahy, ale ani zde to není ono. Cena energií není zanedbatelná.

„Nová hala přímo pro florbal je východiskem a pro tento projekt se snažíme udělat, co se dá," doufá v úspěšnou dohodu s městem předseda Jaroslav Vébr.

Podle primátora Petra Kulhánka už vedení města s florbalisty jednalo. „Problém je v pozemku, na němž chtějí halu postavit. A ten je za AC Start na hřišti bývalé Rudé hvězdy. Tedy v místech, kde jsme původně chtěli postavit halu pro míčové sporty. My nyní prověřujeme, zda není nijak zatížen a mohli bychom jej dát k dispozici. Pokud to nepůjde, budeme se snažit s florbalisty domluvit na jiné lokalitě," vysvětlil primátor. Zdůraznil také, že iniciativu na výstavbu jejich sportovního zázemí vítá a město v žádném případě není proti. „Budeme se jim snažit pomoci," doplnil. Ono také je komu. Florbalový oddíl Hurrican má čtrnáctiletou tradici a jednoznačně největší členskou základnu v Karlovarském kraji. V oddílech trénují žáci, mládežníci a nejlepší hráči mají možnost rozvoje v dospělé kategorii. „Všechna naše družstva jsou zařazena do ligových soutěží Karlovarského a Plzeňského kraj, účastní se celostátních ligových soutěží a největších turnajů, které česká florbalová scéna nabízí," neskrýval úspěchy předseda Vébr.

Florbalisté tak mají skvěle našlápnuto a k úplné spokojenosti jim chybí pouze jejich vlastní hala. Všichni tak doufají, že se jim tento sen podaří splnit.