„Teď v pátek jedeme na mistrovství do Mladé Boleslavi," řekl spokojeně Vítězslav Homolka, který má dalovickou výpravu na třídenní závody na starosti.

„Naposledy jsme na tak významné soutěži byli před pěti lety. Nyní se naše družstvo omladilo, takže je tady opět příležitost," vysvětlil hasič, proč tým jede závodit až po letech. Do Mladé Boleslavi se podle něj vydá 12 místních hasičů.

„Připravovali jsme se průběžně po celý rok," poznamenal Homolka s tím, že v posledních týdnech před závody byl trénink intenzivnější.

„Cvičili jsme kondičku, ale také techniku," doplnil.

V rámci mistrovství se družstva utkají v několika disciplínách. V běhu na 100 metrů, ve štafetě nebo požárním útoku. „Právě v požárním útoku bychom mohli zabodovat. Máme mladé perspektivní družstvo,"chválí své kolegy Homolka.

Hasiči z Dalovic se na prestižní závod museli probojovat obvyklou cestou. „To znamená, že jsme byli úspěšní v okresním i krajském kole," popsal cestu vedoucí až k mistrovství.

„Je třeba také poděkovat sponzorům, bez nich by se naše výprava nemohla vůbec uskutečnit," řekl Homolka s tím, že soutěž mohou jejich příznivci a lidé z obce sledovat v přímém přenosu na internetu.

Martin Polák