Když před třemi lety zemřel v karlovarské nemocnici na následky dopravní nehody legendární hokejový trenér Ivan Hlinka, všichni fandové truchlili. Na místě tragédie, kde dnes stojí pomníček, začali lidé nosit květiny a zapalovat svíce.

Tři roky poté jakoby si však na hokejovou legendu nikdo nevzpomněl. Včera dopoledne zde byly pouze dvě čerstvé květiny, svíčka zde nehořela ani jedna. Místo je navíc poměrně zarostlé, takže není z hlavní silnice téměř vidět.
„Pomník chceme ještě během srpna předělat,“ informoval včera Vlastimil Argman, Hlinkův velký kamarád, předseda představenstva Golf resortu, který vlastní golfového hřiště na Olšových Vratech. Právě na cestě sem Hlinka před třemi roky havaroval.
Místo chtějí blízcí přátelé trenéra obložit pražci a prostor mezi nimi vysypat kůrou. „K pomníku budou vést schůdky.

Místo chceme celé vyčistit a prořezat, aby bylo vidět ze silnice. Toto všechno chceme ale udělat ne jako organizace, ale jako Ivanovo přátelé,“ vysvětlil Argman s tím, že dnes se žádná pietní vzpomínka nekoná. „Ivanovo úmrtí jsme si připomněli v rámci memoriálového golfového turnaje před několika dny. Ivan má na hřišti své vlastní pietní místo včetně svého stromu,“ dodal Argman.
Pomník nechala vybudovat Hlinkova manželka Liběna. „Jezdím do Varů každých čtrnáct dnů, abych se o pomník postarala. Sbírám tu staré svíčky a uschlé květiny. Je ale pravda, že lidé se tuuž tolik nezastavují. Není už to tak čerstvé, aby měli takový zájem,“ uzavřela Hlinková.