Od 13. září zde protivzdušní střelci z Bratislavy, Trenčína, Zvolena i dalších měst trénovali ostré střelby. Akce nesla název Safe Sky (Bezpečné nebe) 2007.

„Slovenští vojáci se už v listopadu loňského roku seznámili s ubytovacími kapacitami, logistickým zabezpečením a především s protiletadlovou střelnicí Březina, která je jedinou střelnicí svého druhu v České republice,“ přiblížil přípravy na cvičení Stanislav Stebila, mluvčí vojenské posádky Radošov a výcvikového prostoru Hradiště.

Co bylo náplní cvičení? „Do bojových střeleb se zapojily protiletadlové raketové komplety 9K38 Igla, Strela S–2M a Strela 10M. Úkolem posádek byla likvidace nízkoletících a pozemních cílů na vzdálenost dva a půl až čtyři kilometry a ve výšce 3000 metrů,“ odpověděl Stebila.

Velitel cvičení Ján Drevňák uvedl, že jsou výsledky střeleb nad očekávání dobré. „Střelci si navíc dokázali poradit i s nepřízní počasí. Cíle se totiž často nacházely v nízkých dešťových mracích,“ pochválil Drevňák své svěřence.

Mezi střelci „zazářily“ i tři ženy. „I ony dokázaly cíle zasáhnout se stoprocentní přesností,“ dodal slovenský velitel cvičení.