Spousta měst a ovcí má problém s tím, že chtějí pořádat kulturní a společenské akce, ale není kde. To už od úterý nebude platit v Hroznětíně, protože město zrekonstruovalo knihovnu na nové společenské centrum.

Potvrdil to Martin Maleček, starosta Hroznětína. „Chtěli jsme rozšířit nabídku možností pro naše občany. Rekonstrukce začala v listopadu loňského roku a byla dokončena letos 30. června," konstatoval starosta.

Budova byla kompletně zrekonstruována a má i nový nábytek. Objekt navíc má i bezbariérový přístup. „V přízemí lidé najdou infocentrum a knihovnu a také dvě klubovny. Ty budou sloužit hlavně našim zájmovým spolkům a organizacím. Mám na mysli například zahrádkáře, seniory či šachisty. Součástí je i kuchyňka," doplnil hroznětínský starosta.

V prvním podlaží pak najdou lidé kinosál s 3D promítáním. Ten je zhruba pro 70 lidí. „Zároveň je tam k dispozici salónek s menším tanečním parketem. Obě místnosti se dají propojit a vznikne tak sál zhruba pro sto lidí. Zde se budou dát pořádat například různé městské akce, oslavy hasičů a podobně. Počítáme s tím, že toto nové Městské společenské centrum výrazně zvýší nabídku kultury," potvrdil Maleček.

Náklady na stavbu činily kolem 6 milionů korun bez daně.

Poprvé si centrum budou moci lidé prohlédnout v úterý 31. července. „Srdečně všechny zveme. Nebude chybět ani hudební vystoupení. Snad se bude lidem naše centrum líbit," přeje si hroznětínský starosta Martin Maleček.

„Je určitě dobře, že něco podobného vzniklo. Doufám jen, že tam bude dostatek zajímavých akcí a nebude to pouze na okrasu. Ale snad ne. Jinak rekonstrukci vítám," řekl jeden z občanů.