Po loňském nadprůměrném roce se do plavecké sezony hlásí ostrovský bazén. „Sezona startuje klasicky 1. června. A mezi dobré zprávy určitě patří, že jsme v letošním roce nezdražovali vstupné," řekl starosta Ostrova Pavel Čekan s tím, že letos bude bufet u volejbalového hřiště fungovat v normálním režimu. Za kolik se tu tedy vykoupáte? Za celodenní vstupné dospělí zaplatí 50 a děti 30 korun.

Zadarmo a s tunou zábavy okolo. Tak by se mohl prezentovat areál Rolavy, která taktéž začíná sezonu tuto neděli. „V současné době jen umisťujeme bójky, upravujeme skluzavku a dopouštíme vodu," sdělil k přípravám jednatel společnosti KV City Centrum René Weis. Jako v každém roce i letos nabídne areál Rolavy několik nových úprav a vylepšení. „Především jsme vysanovali břeh u ostrova, kde tak vznikla relaxační zona. Na tu se navíc můžete dostat přes novou lávku. Bruslaře naopak nejvíce potěší dlažba k bufetu. Takže nebudou muset ten kus jako donedávna absolvovat po trávě s bruslemi na nohou," dodal Weis.

To však s novinkami není vše. Děti i rodiče si nejvíce pochvalují vzduchovou trampolínu, kde se děti vyblbnou. „A pak krásně spí," doplnil úvahu jeden ze zkušených tatínků. Myšlenek, co s areálem dál, je hned několik. „Chceme do další sezony sanovat všechny břehy, a taky zavést podúrovňové napouštění vody, která by v parném létě více chladila," dodal na závěr Weis.

Jako každý rok se bude prvního června konat velký úklid před zahájením koupací sezony v lomu u Jimlíkova. A úklid si na starost vezmou samotní nadšenci, kteří zde vytvořili vlastní komunitu. „Všichni dobrovolníci, jenž dají ruku k dílu, budou vítáni, začínáme v neděli od 18:30 hodin," vzkazují na sociální síti.