Že to teď město myslí opravdu vážně, potvrzují slova náměstka primátora Michala Riška. „Už jsme vybrali firmu, která připraví koncepční studii a následně i projekt na rekonstrukci. Náklady jsou předběžně odhadované na zhruba 20 milionů korun," poznamenal Riško.

Město chce na opravu Hvězdárny Františka Krejčího, jak zní její oficiální název, získat dotaci z Integrovaného plánu rozvoje území. Pokud všechno klapne, mohlo by se s rekonstrukcí zanedbaného objektu začít už příští rok na jaře.

Přestože hvězdárna na Hůrkách není tak populární jako Vřídlo, patří podle Riška k důležitým částem města, které tvoří jeho celkovou podobu. „Rozhodně má své jméno u odborné veřejnosti, ale nejen u ní. Pořádá se tady celá řada zajímavých akcí," dodal.

Pozitivní podle Riška alespoň je, že se v případě karlovarské hvězdárny částečně investovalo do vybavení. Díky tomu získala například nový dalekohled.

Zřizovatelem hvězdárny je město. Obecně prospěšné společnosti, která ji provozuje, přispívá ročně kolem 1,3 milionu korun.