„Letos pokračujeme s modernizací elektroinstalace budovy základní školy. Tato etapa se bude týkat dvou horních pater budovy a předpokládaný náklad je 1,2 milionu," uvedl starosta Kyselky Aleš Labík s tím, že na tuto akci žádají o příspěvek z rozpočtu Karlovarského kraje.

Další významnou investiční akcí, kterou vedení plánuje, bude zahájení první etapy rekonstrukce budovy obecního úřadu. „Jedná se o dlouho plánovanou a pečlivě vyprojektovanou akci, která se týká komplexní změny dispozic interiéru. Náklady letošní etapy přesáhnou dva miliony. Jedná se o první významnou rekonstrukci objektu po více než půl století," dodal starosta.

Nového nátěru se dočká také kostel sv. Václava v Radošově. Konkrétně se provede na opravené věži kostela. Dalším krokem pak budou restaurace vitráží, ciferníků a žaluziových oken památky. Celkový rozsah prací bude ale záviset na úspěšnosti žádostí o dotace.

„Velkou změnou pro obec je zřízení technických služeb obce, kdy jsme vytvořili dvě nová pracovní místa, plánujeme pořízení vhodného komunálního vozidla a potřebného vybavení. Budeme tak schopni zvládnout mnoho činností vlastními silami a věříme, že tento krok přinese do budoucna úsporu," upřesnil Labík.

Intenzivně se také pracuje na tvorbě naučné stezky, která povede obecním parkem, kolem areálu bývalých lázní, dále po bývalých lesních promenádních cestách z dob Heinricha Mattoniho až k nově otevřenému Muzeu Mattoni. Otevření stezky je naplánováno na červen.