Jedním z hlavních bodů oprav zámku je první patro. „Nyní se zaměříme ns stropy místností, které jsou všechny zajímavé a zaslouží si zrestaurování," informoval starosta Štědré František Pánek.

K dalšímu postupu prací pak dodal: „Zdi, podlahy a kapličku pak budeme letos dodělávat podle financí."

I když je památka stále veřejnosti uzavřena, lidé se o zámek mohou zajímat už nyní. Ke koupi jsou tu pro sběratele již nějakou dobu i vizitky a známky s jeho vyobrazením. Ty nejsou ale k sehnání v zámku, ale v sousední restauraci. Dále je tu plánována turistická stezka, která by končila právě tady. „Na to je ale ještě čas, její zbudování je navrženo předběžně na září," komentoval Pánek.

Kromě zámku jsou dalšími záměry obce budování kanalizace či veřejného osvětlení. „Projekt na novou kanalizaci momentálně probíhá v papírové fázi, kdy se připravují projekty. Zda začnou výkopy letos nebo až za rok, tedy zatím nevíme. Co se týče veřejného osvětlení, máme zažádáno o finance u Karlovarského kraje v Programu obnovy venkova," dokončil starosta s tím, že vedle toho má obec rovněž zažádáno o dotaci na nový hasičský vůz pro místní dobrovolníky.