„Na Štědrý den a Boží hod vyjely policejní hlídky na 112 zákroků na žádost občanů, z toho v devíti případech šlo o dopravní nehody. Celkem bylo v těchto svátečních dnech spácháno 17 trestných činů, mezi nimi například útok na policistu, odcizení vozidla a několik vloupání do objektů," uvedla mluvčí krajské policie Kateřina Krejčí.

Nejzávažnější bylo vloupání do jedné firmy v regionu, kde došlo k odcizení trezoru s penězi a střelnou zbraní.

Policisté řešili i řadu opilých řidičů či lidí, kteří řídili svá vozidla i přesto, že byli v zákazu řízení. Dokonce zajistili muže, který ujel od benzinové pumpy bez placení.

Také bylo během těchto svátků vyhlášeno pátrání po třech pohřešovaných osobách a zadržen jeden pachatel trestné činnosti v celostátním pátrání. „Celkově pak policisté hodnotí tyto dva sváteční dny jako klidné a pohodové," dodala mluvčí.

Na Štědrý den a Boží hod sloužily na čtyři stovky policistů. Policisté obvodních oddělení střežili bezpečí občanů a jejich majetek, dopravní policisté dohlíželi na bezpečnost silničního provozu. Kriminalisté řešili případy trestné činnosti, policisté cizinecké policie kontrolovali místa výskytu drog a cizinců v pohraničí a operační důstojníci zajišťovali kontakt s veřejností a rychlost zásahů motorizovaných hlídek na volání občanů o pomoc.