Stejně jako v předchozích letech, i letos budou muset někteří z držitelů řidičských průkazů přijít na Registr řidičů a nechat si jej vyměnit. Zkušenosti z předchozích let jsou však takové, že lidé tuto povinnost mnohdy nechávají na poslední chvíli. A i když bývá před koncem roku provoz registru posílen, chtějí-li se lidé vyhnout frontám, mohou tam zajít už v těchto dnech.

„Výměna řidičských průkazů se letos týká těch, které byly vydány v datech 1. ledna 2001 až 30. dubna 2004," uvedl mluvčí magistrátu Jan Kopál.
„Platnost těchto průkazů skončí 31. prosince 2013, takže tito držitelé mají celý rok na to si na Registr vozidel zajít. Je třeba dát však pozor, neboť má nové sídlo. Zůstává sice v budověmagistrátu U Spořitelny 2 v Rybářích, ovšem už ne ve třetím patře, ale v prvním patře, dveře č. 113, 114 a 116," doplnil Kopál.

„Zkušenosti z předchozích let máme takové, že v prvních měsících přijde většinou něco okolo třiceti procent těchto držitelů. Většina jich ale přichází ke konci roku, kdy máme i posílený provoz úřadu a bývá otevřeno i mimo úřední dny," dodal mluvčí.

„V pátek jsem to nestihl, protože jsem nevěděl, že mají jen do 12:00. Ale v pondělí si sem zajdu vše vyřídit, chci totiž předejít případným komplikacím a frontám," dokončil Jaroslav Trněný z Karlových Varů.