„Vloni jsme to zkusili s Karlovarským knedlík festem poprvé a ohlasy byly slušné. Proto jsme šli i do druhého ročníku," uvedl Vladimír Suchan ze spolupořádající agentury Vlny. Největší zápřah ale měli v kuchyni Becherplatzu, před nímž se gastronomická show konala. „Vařili jsme před touto akcí skoro celý den a celou noc, aby bylo všechno přichystáno. Lidé si mohli pochutnat přímo na místě ve velkých stanech nebo si vybrané jídlo odnést s sebou domů," poznamenal šéfkuchař Becherplatzu Roman Nosek.

Jedlíci mnohdy nevěděli, co si vlastně vybrat. A tak mnozí objednávali třeba hned od tří druhů jídel. Například klasický kynutý knedlík se zelím a vepřovou nebo karlovarský knedlík s ragú. A velký zájem byl rovněž o obrovské a nadýchané knedlíky ovocné, sypané mákem a tvarohem. K tomu všemu se vydařilo počasí a k pohodě hrála muzika.