Roman Maleček, jednatel společnosti KV Arena potvrdil, že se budoucnosti bojí někteří zaměstnanci a také občas slýchá otázky od promotérů různých akcí. Přesto věří, že nakonec vše dopadne pro KV Arenu dobře a její provoz se nezastaví.

Dnes začíná soud. Jaké z toho máte pocity? Jaká je atmosféra ve společnosti?
Zaměstnanci či někteří dodavatelé, kteří jsou na KV Areně závislí jsou skutečně lehce nervózní a bojí se, jak celá záležitost dopadne. Podařilo se nám ovšem atmosféru celkem uklidnit. Věříme, že soud dopadne tak, aby hala mohla dál normálně fungovat a nabízet své akce a programy veřejnosti. Zatím vše funguje v pořádku a provoz normálně běží.

Stává se vám často, že by se na soud ptali i různé agentury, které by zde chtěly něco pořádat a bojí se, že hala nebude fungovat?
Je pravdou, že občas podobné dotazy od různých promotérů slýchám. Co mě nyní ale děsí více, je částečná prohibice. V KV Areně se bude konat už teď v pátek Oldies Party s muzikou 80. a 90. let. Dodavatelé alkoholu a naši partneři nám logicky odmítli dodávat své nápoje. Oldies Party se tedy bude muset konat jen s pivem a vínem. Doufáme, ale že i tak lidé dorazí.

Dokážete odhadnout jak dlouho může soud trvat?
Jelikož dnes je první stání, tak je to velmi předčasné hádat, jak bude soud dlouhý. Jelikož jde o soud o vlastnictví haly a také předražení její ceny, tak to tipuji jako běh na dlouhou trať. Takové procesy se podle mě tak často nekonají, ale samozřejmě nejsem soudce. Neočekávám, že se rozhodne nějak rychle. Proto podle mě zatím například úvahy o tom, že se KV Arena zavře, jsou předčasné a tato věc nyní není na pořadu dne. Doufám, že soud dopadne pro multifunkční halu co nejlépe a lidé sem budou i v budoucnu moci chodit za zábavou, kulturou i samozřejmě sportovními zápasy.