„Na Klínovci napadlo okolo 30 centimetrů čerstvého prašanu. Na sjezdovkách leží mezi 50 až 100 centimetry sněhu. Areál je otevřen denně od 8:30 do 16:00. „Sněhový přírůstek nám dovolil na velikonoční svátky znovu otevřít jižní stranu Klínovce. Opět si tak můžete vychutnat jízdu na nové sjezdovce do Jáchymova s délkou téměř tři kilometry. Na severních svazích Klínovce jsou lyžařům k dispozici všechny sjezdovky. Využít můžete bezmála třináct kilometrů sjezdovek všech obtížností. V provozu budou lanové dráhy Prima Express Jáchymovská, CineStar Express, SUZUKI a vleky E, F, I," uvedl mluvčí skiareálu Adam Svačina.

Pokladna u lanové dráhy Dámské je uzavřena. „Pro nákup skipasů využijte pokladnu u lanové dráhy CineStar Express. Čipové karty je možno vracet v automatech u horní stanice LD CineStar Express a u dolní stanice LD Dámské," dodal Svačina. Od soboty se jezdí se slevou deset procent z platného ceníku.

Výborné podmínky nabízí i lyžařský areál Novako na Božím Daru. Novako bude pro zájemce v provozu ode dneška do neděle od 10.00 do 16.30 hodin. Nabízí i večerní lyžování v pátek a v sobotu od 19.00 do 20.30 hodin. Provoz obnovil taktéž německý Fichtelberg včetně provozu čtyřsedačkové lanovky a kabinové dráhy Schwebebahn. „Pro milovníky snowboardingu je v lyžařském areálu Boží Dar Neklid v sobotu ve snowparku připraven Horsefeathers Retro Jam. Letos slavíme 30 let od vzniku snowboardingu v Česku. V 10 hodin startuje v U-rampě dobový závod, jezdí se na starých i nových prknech, hrát bude DJ, připraveno je grilování. Akce je závěrečným setkáním letošní sezony," uvedla Iva Králová z Infocentra Boží Dar.

Pro milovníky bílé stopy jsou upraveny běžecké stopy po trase malé Ježíškovy cesty s propojením na Hubertky a Tellehauser. „V případě dostatečné sněhové vrstvy budou trasy projety se stopovačem. Nástup na tratě je možný již od skiareálu Novako. Trasy budeme upravovat o tomto víkendu každý den," dodala Králová.