Pro informované to ale není žádná záhada, Karlovy Vary prý totiž slaví i pravoslavné Vánoce. Na prostranství před Thermalem, kam se trhy nově přesunuly od hlavní pošty, tak dosud stojí ozdobený a nasvícený vánoční strom, vedle něj leží rozsvícený adventní svícen, stánek s grilem, klobáskami a dalšími pochutinami má otevřeno, kousek dál si ještě stále můžete zakoupit jmelí a děti se stále mohou projet vláčkem a zaskákat ve stanu. Korunou všeho je brána, která stále v češtině zve všechny na návštěvu vánočních trhů. Ovšem ty pro většinu Karlovaráků vypadají spíše jako zapomenuté. Vánoční atmosféru lednových Karlových Varů dolaďuje i sváteční osvětlení v ulicích. To ale bude podle mluvčího magistrátu Jana Kopála během několika dnů demontováno. Nové vánoční trhy před Thermalem se původně měly oficiálně zavřít 23. prosince. „V tento den skončil s hotelem náš smluvní vztah. Vánoční strom měl být zlikvidován na Tři krále, tedy ve středu. Ovšem na žádost hotelu Thermal, který chtěl pro své návštěvníky slavnostní atmosféru prodloužit i kvůli pravoslavným oslavám Vánoc, zůstalo vše na svém místě," vysvětlil Lukáš Červený z městské společnosti KV City, která trhy letos organizovala. Nyní Thermal tedy místo stromku zřejmě zdobí jolka."

Vánoční brána u vchodu na trhy ale měla být odstraněna už po 23. prosinci. Stojí ale dál a podle vedení města se tak stane během několika dnů.

Podle Rudolfa Mašaty, ředitel Thermalu, mají i Rusové právo slavit Vánoce. „Ty dnes skončily a do konce týdne bude vše demontováno a odvezeno," uvedl ředitel včera. A vůbec to podle něj nyní vánoční trhy nejsou. Na dotaz, zda byl pro, aby se z Nových vánočních trhů před Thermalem stala tradice a konaly se zde už nastálo, uvedl, že je pro. „Ale měly by být ještě slavnostnější, atraktivnější a vánočnější. Letos bylo na přípravu málo času, a proto klobouk dolů," dodal ředitel.