„Od té chvíle, co jsme se rozhodli procestovat celý svět, jsme si také říkali, že by náš projekt mohl někomu pomoci. Nechceme jenom publikovat fotky z dovolených, jako to dělají ostatní cestovatelé. Jelikož hodláme procestovat 25 zemí, máme pocit, že je to jedinečná příležitost. Abychom však mohli vše uskutečnit, popotřebujeme podporu lidí," vysvětluje na svých stránkách Pavel Zrzavý, původem z Otovic.

„Na světě neexistuje nikdo, kdo by mohl spasit všechny lidi v nouzi, a nedokážeme to samozřejmě ani my. Ale můžeme se alespoň pokusit v rámci naší cesty kolem světa pomoci některým lidem, které potkáme," doplnil Pavel.

Třetinu vybraných peněz hodlá dvojice po ukončení kampaně předat organizaci UNICEF. „Zbytek použijeme na pomoc během naší cesty. Rozhodli jsme se s přítelkyní Martinou, že sirotčincům neposkytneme přímo peníze, ale materiální podporu. Trochu se bojíme, že by lidé v nouzi nakonec nemuseli dostat nic. Není to tak, že bychom sirotčincům nebo místním organizacím nevěřili v jejich úmyslech, ale neznáme je, a proto jsme se rozhodli, že jim raději poskytneme materiální podporu, jako jsou přikrývky, tužky, sešity, jídlo nebo cokoliv, co budou potřebovat," dodal Pavel.

„Lidé nám mohou pomoci finančním příspěvkem, anebo alespoň šířením informace o naší činnosti. Každý příspěvek dostane šanci zachránit nebo zlepšit život nějakého dítěte nebo dospělého člověka. Skrze naše internetové stránky pak budeme všechny pravidelně informovat o tom, jak daná částka pomohla," dokončil Pavel Zrzavý.

Detailní plán cesty a další informace o kampani lze nalézt na stránkách www.nasecestakolemsveta.cz nebo na facebooku pod profilem se stejným názvem.