Podle náměstka Petra Bursíka (ODS) se navíc dluh z nájemného dále zvyšuje, nyní už činí 82 tisíc korun. „Navíc dluží za energie a za kino Drahomíra, které městu nepatří, ale i to měl v nájmu," doplnil náměstek Bursík. Podle vedení města bude i v Grebeňově zájmu, aby na výpovědní lhůtě netrval, protože dluh by mu narůstal, jelikož dlužná částka tříměsíční výpovědní lhůtě trvat nebude.

„Dlouhé uzavření by byla pro Čas katastrofa. Objekt provlhne a zkázu dokončí mrazy," nastínil nejhorší scénář náměstek. A právě ten se vedení města snaží odvrátit. „S teplárnou se snažíme domluvit na tom, aby byl objekt temperován. Zároveň jsme vyhlásili výběrové řízení na nového pronájemce a doufáme, že se kino otevře pro diváky co nejdříve.

„Snažíme se proto s Františkem Grebeněm o dohodu. Vůle zde je," zdůraznil i náměstek Jaroslav Růžička. Vedení města i nadále odmítá kino finančně dotovat. „Je to kino premiérové a je v něm i kavárna. Nájem požadujeme minimálně osmnáct tisíc měsíčně," uvedli náměstci Růžička i Bursík s tím, že zájemci už se hlásí. Podle Františka Grebeně se ale kino bez dotací neudrží. „To nebude fungovat. V problémech jsou i multiplexy," uvedl a odmítl, že by magistrátu dlužil 82 tisíc. „To je nesmysl. Jednání máme v pondělí a ve hře je několik variant," uvedl na dotaz, zda bude trvat na tříměsíční výpovědní lhůtě.