Program začíná už v pátek 9. května, kdy se milovníci muziky mohou těšit na koncerty na Mírovém náměstí. Zde budou celý den k dispozici stánky a uším návštěvníků zalahodí tóny řady hudebních souborů.

„Na jevišti se představí Panteříci z Nové Role, Swing Melody Ostrov. Dále pak zahrají Červení Panteři z Nové Role a Big Band Základní školy a Základní umělecké školy Karlovy Vary," informoval Jaroslav Chmelík, zástupce ředitelky Základní umělecké školy Ostrov.

Tato škola je spoluorganizátorkou slavností a hlavní měrou se podílela na přípravě bohatého programu.

Na své si v pátek přijdou i milovníci tance, protože po zmíněných představeních vystoupí taneční soubor MIRÁKL. Hlavním lákadlem pátečního programu bude na Mírovém náměstí zpěvák Marek Ztracený.

„Snažili jsme se vybrat umělce, který potěší široké publikum. Právě hity Marka Ztraceného by měly být skvělým završením pátečního programu," dodal Chmelík.

O příjemný kulturní program nepřijdou zájemci ani v sobotu 10. května. Na hlavním pódiu na Mírovém náměstí se od 10 hodin postupně představí soubory Písk Písk Nová vlnka, Písk Písk Barbaři, Rockeři z II. patra, Jazz Combo Karlovy Vary, After Party Band, Junior Big Band Litvínov a Swing Melody Ostrov.

Klášterní slavnosti nabídnou také program v klášterní zahradě, kde bude další pódium. Na něm se představí rovněž od 10 hodin divadlo eMILLIon s historickými tanci. Ve 13.30 zde diváci uvidí slavnostní příjezd průvodu a v 16 hodin se předá cena Ď. Nebudou chybět ani letové ukázky dravců.

V zámeckém parku se lidé mohou těšit od 13 hodin na workshopy, v 19.30 na Jednotku Františka Kůse a program uzavře ohnivé divadlo Ingis.

Ostrov bude tedy v pátek a sobotu žít skutečně naplno. „Srdečně všechny zveme," uzavřel zástupce ředitelky ZUŠ Ostrov.