V rámci Programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko byly zahájeny stavební práce na rekonstrukci přístupové komunikace a výstavba infrastruktury na Klínovci. „Stavební práce, kromě kompletní rekonstrukce přístupové komunikace na vrchol Klínovce, budou spočívat i v kompletním dotažení inženýrských sítí, jako jsou například vodovod, tlaková splašková kanalizace, veřejné osvětlení a podobně," uvedl Jan Horník, starosta města Boží Dar.

„Inženýrské sítě budou vedeny z Božího Daru na Klínovec a rekonstrukce bude probíhat na několika místech současně," doplnil Jan Horník. „Probíhající stavební práce budou znamenat i částečná dopravní omezení na přístupové komunikaci na Klínovec, na něž jsou řidiči motorových vozidel, cyklisté a chodci upozorněni dopravním značením," doplnil starosta.

„Omezení se týká zejména pohybu po vyfrézovaném povrchu vozovky, a to formou nejvyšší povolené rychlosti do třiceti kilometrů v hodině a s tím spojené výstrahy o možném odlétávajícím štěrku, který se zde může během oprav vyskytnout," pokračoval starosta. „Stavební práce budou probíhat dle technologických a povětrnostních podmínek v letošním roce přibližně do konce října a příští rok budou zahájeny v průběhu dubna, s plánovaným celkovým dokončením stavby k 31. říjnu příštího roku," dodal.

„Z výše uvedených důvodů jsou návštěvníci Klínovce žádáni o pochopení a toleranci při provádění zmiňovaných stavebních prací. Zhotovitel stavby se bude maximálně snažit zmírnit negativní dopady pro motoristy, cyklisty a pěší návštěvníky tohoto nejvyššího místa Krušných hor," řekl dále Horník.

„Doufáme tedy, že návštěvníci Klínovce pochopí problémy spojené s předmětnou stavbou, za což budou v budoucnosti odměněni novým kvalitním příjezdem na Klínovec, s možností návštěvy v současnosti rekonstruované nejvyšší kamenné rozhledny v České republice, pro niž se již aktuálně hloubí základy a která by měla být dána do provozu též v říjnu roku 2013," dokončil starosta města Jan Horník.