Unikátní podívanou pro veřejnost byla audiovizuální projekce na stěny budovy Národního domu. Zrekonstruovaná památka, nově nesoucí název Grandhotel Ambassador Národní dům, se stala, a stane ještě dnes večer, pomyslným plátnem, na něž je promítán videomapping, nesoucí název Prameny Karlových Varů.

Mužem, který bude coby ředitel za Národní dům zodpovědný, se stal Werner Hauptmann. V minulosti působil v řadě hotelů, mimo jiné v Grandhotelu Pupp. A místním je určitě dobře znám i ze svého působení na místě karlovarského primátora. „Že bych se mohl stát ředitelem Národního domu, jsem se dozvěděl zhruba před půl rokem. A nebylo o čem přemýšlet, je to velká výzva. Poslední týdny byly dosti hektické, ale tento příběh má však dobrý konec. Hotelová část bude k dispozici od června," konstatoval Hauptmann.

Národní dům, který je kulturní památkou, nechal opravil vlastník, společnost Eltodo. Provozovat jej bude hotelová společnost Axxos, která má hotely v Praze a Karlových Varech. Celkové náklady na rekonstrukci se pohybují kolem 500 milionů korun. Práce na obnově budovy začaly na jaře v roce 2011, několikrát se ale zastavily.

Původním vlastníkem Národního domu bylo město. Firmě Eltodo prodalo objekt za 42 milionů korun. Radnice ještě předtím vedla soudní spor s podnikatelem Ivem Ouřadou, který si na objekt dělal nárok. Ten kdysi chtěl získat Národní dům za 100 milionů, ale nikdy nezaplatil.