Do budoucna by mohl být areál ještě hezčí, protože radnice chystá plán, jak oblíbené koupaliště vylepšit.

První plavci se mohou začít těšit, brány areálu se jim otevřou už příští sobotu na Den dětí.

„Vstupné jsme zdražovali minulý rok, takže tento rok jsme k tomuto kroku přistoupit nemuseli," uvedl starosta Pavel Čekan. Za celodenní vstupné tak dospělí zaplatí 50 a děti 35 korun.

Letošní novinkou bude možnost zahrát si plážový volejbal na novém hřišti. To zatím nebude zpoplatněno, kromě finanční zálohy na míč a síť. K tomuto novému lákadlu by časem mohl přibýt i nový vzhled areálu.

„Máme v hlavách několik nápadů, jak zdejší bazén předělat do modernějšího kabátku," řekl Čekan. Mezi ně nastínil především zbourání starých sociálních prostor. „Každý rok vynakládáme nemalé prostředky k opravám budov po sezoně. Navíc objekty už nejsou nejmladší a tak se projevují klasické neduhy," nastínil starosta.

Ve hře je také kompletní rekonstrukce bazénu. „Líbilo by se mi bazén vybourat a celý nahradit kovovou vanou. Ta by se díky velkým možnostem tohoto materiálu dala vytvarovat do různých podob a tím tak vytvořit různé plavecké úseky a atrakce," řekl starosta.

O tom, že je o bazén velký zájem mezi veřejností, svědčí i několik loňských rekordních dní. „Během dne se tu prostřídaly i dva tisíce lidí. Pomohlo tomu i zavedení půldenních vstupenek," řekl jeden z provozovatelů areálu.

Loňský rok nabídl návštěvníkům nové sociální prostory a nový bufet.