Pozemní komunikace na Andělské Hoře jsou ve špatném stavu. Obci se podařilo získat peníze od Karlovarského kraje, za které některé úseky silnice opraví. V plánu je také rekonstrukce místního dětského hřiště, která by měla skončit ještě v letošním roce.

„Od Karlovarského kraje jsme získali dotace ve výši tři sta tisíc korun, které použijeme na opravu silnic a dětského hřiště. Silnice jsou také u nás po zimě v hrozném stavu, takže oprava je nutná,“ uvedla starostka Andělské Hory Miloslava Křimská.

Ovšem celkové náklady jsou mnohem vyšší, než dotace, kterou obec dostala. „Do těchto oprav investujeme zhruba 1,1 milionů korun. Bohužel pro malé obce je velice složité získat peníze z Evropských dotací, protože spoluúčast je vždy velmi vysoká. Při rozpočtu, který máme každý rok k dispozici, je to téměř nemožné. Proto také žádáme pouze o menší dotace, které dokážeme spolufinancovat. Kromě Karlovarského kraje se snažíme získat vždy dotace také z Programu pro obnovu venkova,“ dodala starostka.

V příštím roce by se Andělská Hora chtěla zapojit také do soutěže Vesnice roku, kde může obec získat také finanční prostředky. Tento krok podporují také místní občané. „Myslím si, že když se zde zrekonstruují některé části obce, tak bychom mohli v soutěži uspět. Určitě bych byla pro to alespoň vyzkoušet,“ uvedla Kamila Alexová.