Důkazem toho byl turnaj, který se o uplynulém víkendu konal v areálu hotelu Starý Mlýn v Březové. „Přihlásilo se nám dvacet tři účastníků z celé republiky. Přijeli hráči například z Ostravy, Havířova, Jihlavy, ale i Karlových Varů. Máme přihlášené účastníky ve věku od sedmi až do sedmdesáti let. To je rozhodně úspěch,“ vysvětlil Miroslav Pažďora, předseda Croquet Clubu Karlovy Vary – Březová, který turnaj pořádal. Turnaj symbolizoval i vznik Croquet Clubu. „Sportovní klub zde máme už od roku 1993, ale vznik kroketového označujeme datumem 9. září 2007,“ doplnil Pažďora.

Přestože bylo poměrně chladné a větrné počasí, hráčům to vůbec neubralo na odhodlání, se kterým do svých zápasů nastupovali. „Dokud neprší, tak je to naprosto v pořádku, green je ve vzorném stavu“ ujistil Pažďora. Podle něj bude v Březové podobných turnajů ještě přibývat. „Kroket je sport, který býval oblíbený například v parcích lázeňských hotelů, takže do Karlových Varů bezpochyby neodmyslitelně patří. Budeme proto dál pořádat různé soutěže. Další turnaj se bude konat o Vánocích,“ nastínil předseda klubu.

Kroketové hráče v Březové totiž od jejich oblíbeného sportu nedokáže odradit ani nadcházející zima. „Máme nafukovací tréninkovou halu, takže se naštěstí dá kroket hrát vždy,“ ujistil Pažďora.