„Na Dianě se zdržíme zhruba půl hodiny, aby si každý zájemce mohl prohlédnout Karlovy Vary z rozhledny. Další místní zajímavostí je minizoo, která bude pro děti rovněž atrakcí. Nejpozději v 10.45 hodin se vydáme z Diany za Krušnohorskými medvědy," nastínil plán akce organizátor Rudolf Voleman.

Cesta za medvědy povede z Diany k chatě U Myslivny. „K tomu, abychom mohli medvědy uspat, potřebujeme, aby se děti naučily nejpozději cestou nějaké ukolébavky a básničky. Vítány jsou všechny hudební nástroje, snad s výjimkou klavírů. Aby medvědi v zimě nestrádali, je potřeba je vybavit vhodnou potravou. Znalí již vědí, že by každé dítě mělo mít pro medvědy řízek a med. Kdo bude takto vybaven, půjde k medvědům v první řadě. U takto vybavených dětí je totiž předpoklad, že je medvědi před dlouhou zimou nesežerou," vysvětlil Voleman.

Potom, co se podaří medvědy uspat, začne hledání pokladu. Ten by se měl tentokrát nacházet v okolí restaurace Jelení skok. Tam si také mohou děti opéct buřtíky, které si samy přinesou. Cesta na Jelení skok by měla být podle map dlouhá zhruba 5,7 km, což je vzdálenost, kterou zvládnou i velmi malé děti. Ty menší zase rodiče unesou či uvezou. Trasa je vhodná i pro kočárky. Od rodičů budou organizátoři vybírat dvacet třicet korun na pořízení pokladu.