V letošní nabídce chybí ale jedno velké lákadlo – Lázně I. I tak ale bude během festivalu ve městě kam zajít a kde se pobavit. Párty v Lázních I se letos přemístí do objektu Spořitelny na Divadelním náměstí, která během filmového svátku ponese název Aeoroport a pojede nonstop. Od 10 hodin bude fungovat jako kavárna, od 20 hodin se promění v místo živých vystoupení a od 22 hodin v klub s DJs nejrůznějších žánrů.

V prvním patře hotelu Thermal bude sídlit Radio 1 YouTube Lounge, kde si lidé budou moci napsat e–mail a zhlédnout ukázky filmů. Živo bude tradičně také v Koktejlovém stanu vedle hotelu Thermal, který už k festivalu neodmyslitelně patří. Každý den také před hotelem Thermal budou aktivisté představovat projekt Den pro Slunečnici z nadačního fondu Heleny Houdové, který je letos oficiálním partnerem festivalu.

V Zig Zag baru na třídě Davida Bechera bude během filmové přehlídky sídlit Foxy Radio.cz, které zde bude prezentovat svůj úspěšný internetový projekt. Radio tu nabídne lidem představení nejen živých kapel, ale i přehlídku DJs.

Tradiční součástí festivalu je také Letní scéna Karlovarského hudebního divadla pod mostem, kde se bude nejen promítat, ale hrát také divadlo. Začátky jsou ve 14 hodin na dětská představení, ve 14 hodin na film a v 16 hodin na divadlo. Od 20 hodin tu pak startuje takzvaná večerní scéna, kdy vždy na 20. hodinu je naplánován koncert a na 22. projekce filmu.

Ani letos nepřijdou televizní fajnšmejkři o české večerníčky. Ty se budou tradičně „na dobrou noc“ promítat v sále B hotelu Thermal od 24 hodin, v programu je zařazen seriál Bob a Bobek – králíci z klobouku.

Ve festivalové nabídce se také objevuje Quest Smart bar v Moravské ulici s letní zahrádkou, kde se nachází wifi area, volný gril, ale I Disco Irská na Růžovém Vrchu, kde bude během festivalu otevřeno každý den od 21 do 6 hodin do rána. Nabídku uzavírá Tretter´s Party Power Club v Thermalu, kde bude denně živé vystoupení od 24 hodin.